Ja us el podeu quedar

Bon dia i bon divendres internautes. Amb un pam de nas es deurien quedar els responsables del Ministeri de Cultura, després que l'escriptor madrileny Javier Marías rebutgés el Premi Nacional de Narrativa, otorgat recentment i dotat amb 20 mil Euros. Marías va voler deixar clar que és conseqüent amb la seva decisió de no acceptar premis oficials perquè vol continuar sent independent, ara bé, no va estalviar-se una crítica per un ministeri que considera que està fent una política franquista. Tot una plantufada literària.

Parlant del ministre acolorit, José Ignacio Wert, que segons diuen diverses fonts no té precisament massa amics entre els consellers d'educació del propi PP, va tornar a sortir a la palestra per dir que caldria modificar els continguts dels llibres de text catalans. Segons el titular de cultura, aquests manipulen i inculquen la consciència independentista als alumnes. Realment, és una llàstima que aquest senyor no hagués anat a dirigir Televisió Espanyola tal com estava previst. Un fet força desconegut que s'explica perquè el candidat que tenia Rajoy per ser ministre va descartar-se precipitadament perquè el personatge resultà esquitxat pel cas Urdangarin.

Josep Cuní entrevistava ahir el President de la Generalitat a 8TV. Artur Mas es mostrà ferm en les seves conviccions i explicà que el primer que vol fer, en cas que les forces sobiranistes guanyin les eleccions, és negociar amb Madrid. En el supòsit que Espanya no permeti el referèndum, el Pla B és aprovar una llei de consultes catalanes. Si això tampoc fos possible, aleshores demanaria ampara a Europa i al Món. El diari britànic Financial Times publicava un article parlant de la legitimitat per efectuar una consulta a Catalunya i pronosticava que Europa probablement donaria suport, un cop esgotades les altres vies.

Si l'ofensiva antiindependentista segueix, a casa nostra la societat civil va fent el seu camí. La patronal PIMEC feia pública una enquesta entre els seus associats en que el 67% de les PIMES catalanes es mostren a favor d'un Estat Propi. En un altre àmbit, més d'una quaratena de Col·legis Professionals com el d'economistes, metges, advocats... han signat un document que també defensa l'Estat Propi, després de la negativa del govern de concedir el Pacte Fiscal.

Acabem l'editorial amb dos nous episodis del Club de la Comedia. La Fundación Francisco Franco ha demanat la proclamació de l'Estat de Guerra i la detenció d'Artur Mas. El segon episodi ens el porta el diari ultradretà Alerta Digital, el qual en un artícle esperpèntic subratlla que 'la independencia llevaría al genocidio de niños y a los españoles les obligarían a exiliarse o los matarían'. En fi, val més riure i no fer-se mala sang.