La por s'escampa

Bon dia i bon dimecres internautes. Tot i que ja fa dies que el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges va acabar-se, les pel·lícules de terror segueixen en cartell al cinema de l'actualitat catalana. Una de les directores clàssiques és Alicia Sánchez Camacho, la qual fent gala de la seva formació a l'escola 'pepera', afirmava en diferents fòrums que els pagesos catalans podrien quedar-se sense les subvencions europees si abandonem la pel·lícula espanyola que fa 300 anys que dura. Els altres espectadors que segons Camacho podrien sortir-ne perjudicats són els estudiants universitaris ja que les seves titulacions no serien homologades. Llàstima que pel·lícules de terror d'aquesta mena cada vegada facin menys por i en canvi provoquin tant fàstic com les pel·lícules Gore o de sèrie B.

Ahir els diaris madrilenys remaven tots a una ometent la informació sobre l'acord entre Escòcia i la Gran Bretanya per celebrar un referèndum. I com que l'actualitat no només arriba als ciutadans a través dels mitjans de paper tradicionals, avui els rotatius en parlen però destacant totes les diferències possibles entre aquest cas i el que vivim a casa nostra, no fos cas que aquest fair play democràtic britànic s'encomanés aquí.

A mitjans del S.XIX naixia a Jerez de la Frontera una de les cantaoras flamencas  més populars, Rita la cantaora. I una altra Rita popular també és l'alcaldesa de València, la qual es caracteritza per la seva procacitat desenfrenada i sovint dar el cante quan parla sobre Catalunya. La víctima en aquesta ocasió fou novament el nostre país, ja que per Barberà estem catalanitzant el País Valencià i les Illes Balears de forma indiscriminada.

Pere Navarro, l'encara líder dels socialistes catalans, afegia una altra de les seves propostes trencadores al proposar que es facin 2 referèndums. El primer sobre el pacte federal i el segon sobre la independència. Ni PP ni PSOE tenen cap mena d'intenció de reformar la constitució i encara menys per convocar 2 referèndums. Sembla que Pere Navarro encara segueix la famosa pintada que el maig del 68 es veia pels carrers de París: 'La imaginació al Poder'.

Poca imaginació és la que han mostrat els autors del programa del Canal 33, 'Bestiari il·lustrat'. En aquest sentit, l'Audiència Nacional estudia si el polèmic programa va cometre un delicte a l'incitar a la violència disparant contra dianes amb la cara, entre altres, del Rei. La crítica corrossiva està molt bé, però caure en la gràcia fàcil emprant la violència, diu molt poc del sentit de l'humor d'aquests individus. I el pitjor és la manca de control palpable que hi ha hagut a la Televisió de Catalunya.

El mateix mal gust ha tingut un regidor del PP de Rubí, el qual ha caricaturitzat el President de la Generalitat vestit d'oficial nazi, adjuntant també una fotografia d'un camp d'extermini. Tot i que l'il·lustre regidor ja ha esborrat la publicació, caldria veure la famosa directora, Alicia Sánchez Camacho desautoritzant un dels seus alumnes a l'escola del Terror.