Tens 1 minut? Doncs ja no tens feina

Bon dia i bon divendres internautes. 'El contribuent és una persona que treballa pel Govern, però sense haver fet les oposicions a funcionari'. Això és el que afirmava Ronald Reagan durant la seva presidència, i no deixava de tenir raó, si tenim en compte la fiscalitat que patim cadascun de nosaltres, tinguem o no feina. En aquest aspecte i tal com era previsible, l'enquesta de població activa (EPA) tornà a disparar les alarmes nacionals i internacionals. Polvoritzant tots els rècords des de la dictadura, l'Espanya de los brotes verdes, assolia l'esgarrifosa xifra de 6.200.000 aturats, el que representa el 27,26% de la població activa.
Una sagnia que a Catalunya també va en augment, ja que avui tenim 900.000 persones que tampoc tenen feina. 

El vicesecretari general del Partit Popular, Carlos Floriano, tot i reconèixer les males dades de l'atur "Que no nos ciegue ese mal dato para comprobar cómo la política económica está dando buenos resultados a nivel macroeconómico que más pronto que tarde va a llegar a las familias". Aquestes dosis de fals optimisme o mentides maquillades, no són només patrimoni de l'actual govern sinó que els ministres de Zapatero també van errar. Per tant, ja que són sords i cecs, val més que també siguin muts i deixin d'escampar mentides als quatre vents.

Amb aquestes dades, el comissari europeu d'afers econòmics Olli Rehn es mostrà preocupat per les xifres de desocupació i demanà que Espanya aprovi reformes àmplies i concretes, per tal de contenir el deute imparable de l'Estat, situat en el 84'2% el 2012. Òbviament, aquest poti-poti de notícies negatives han estat portada de les principals capçaleres europees, que com no, continuen posant en qüestió la Marca Espanya, i malgrat pesi a alguns, no a causa dels independentistes.


I el que també s'ha mostrat preocupat a casa nostra és l'expresident Montilla, el qual es personarà en la causa contra Método 3 segons revela El Periódico. El diari barceloní publica que tant Montilla com la seva família van ser espiats per ordre, com no, de Xavier Martorell. Tal com apuntava molt bé Pilar Rahola, clama al cel, que aquest senyor sigui cessat de les seves responsabilitats al front de la direcció general d'Institucions Penitenciàries. Cessat, perquè com ja sabem, aquest país no coneix el significat de la paraula DIMISSIÓ.

D'un escàndol a una altres. Vergonyós també resulta la no renovació de la professora Clara Ponsetí en la càtedra Príncep d'Astúries per la Universitat de Georgetown. No cal ser massa llest per veure que el detonant és la defensa de la Independència que Ponsetí va fer en un programa de la cadena Al-Jazeera i en la campanya 'Stop l'espoli'. Malgrat el desmentiment de censura que va fer el secretari d'universitats espanyol, quedeu-vos amb les paraules que la Universitat nord-americana, van fer els professors denunciant pressions de les autoritats espanyoles per tal que la professora no seguís.

I acabem amb tres perles ben diferents totes elles. Els advocats del matrimoni Urdangarín-Borbón han presentat recurs contra la sol·licitud de les declaracions de renda que el jutge Castro va fer-los. Motiu? Que això vulnera el dret a la intimitat. Bonic argument que em recorda aquella mítica sèrie de TV3 anomenada 'Secrets de Família'.
Si fem zapping ens trobem que aquesta setmana, TVE havia d'entrevistar Ada Colau per parlar del seu llibre 'Sí se puede'. Doncs bé, la màquinaria de censura ha tornat a fer-se present, argumentant, que aquesta senyora 'no té cabuda política'. El seu crim? Ser portaveu d'una plataforma inoconformista que cada vegada té més damnificats.
Finalment, em quedo amb la informació que els mitjans navarresos han publicat. Segons expiquen, han detectat restes fecals en el menjar de l'Hospital de Navarra. En fí amigues i amics, al final hauré de donar la raó als pacients que diuen que el menjar, amb perdó, és una merda.