Sí o un sí arrossegat ?

 


Bon dia i bon dimecres internautes. Fa uns quants anys Kurt Tucholsky, periodista i escriptor satíric alemany escrivia: 'L'avantatge de ser intel·ligent és que així resulta més fàcil passar per tonto. El contrari és molt més difícil'. No sabem si des del govern de la Generalitat es pensen que els catalans formem part d'aquest col·lectiu de babaus, però el que està clar és que al mateix consell executiu hi ha discrepàncies importants sobre el tema de la consulta, i no només entre socis sinó també en la mateixa Convergència.


Ahir es materialitzava aquest extrem quan el Conseller i Portaveu Francesc Homs reiterava la voluntat de l'executiu de Mas a favor de realitzar la consulta, sí o sí. Segons les enquestes encara hi ha un important sector de la societat catalana que es mostra indecisa al respecte, aquestes contradiccions internes, fetes públiques, no els ajuden gaire a decantar-se pel sí. Especialment, si van escoltar el líder d'Unió Democràtica en l'entrevista concedida a RNE. Aprofitant les declaracions de Germà Gordó, Duran i Lleida va aprofitar les ones de la ràdio pública espanyola per recordar que CiU mai no ha defensat la independència i que volen seguir mantenint una bona relació amb l'estat i assolir un millor finançament.

Si no fos perquè des de l'altra banda ens estan fent la campanya, potser que ho tindríem més fumut els que creiem que podem arribar a tenir un Estat propi. El quu és evident és que malgrat de cara a la galeria Esquerra Republicana mostri el seu suport al Govern, en clau interna no han sentat gens bé les declaracions del Conseller de Justícia supeditant el dret a decidir a la decisió de Madrid. Això i al fet de no haver donat suport al pressupostos, han provocat que el responsable d'economia del partit republicà, Albert Castellanos cessés com a assessor de Mas-Colell, tal com recull el DOGC, un fet que no pot considerar-se menor.

En un altre àmbit, tampoc són menors les darreres declaracions d'un altre gran amic de Catalunya, l'actor convertit en diputat, Toni Cantó. L'Il·lustre Senyor, representant d'UPyD, va tornar a pixar fora de test, com ja és costum, al comparar la immersió lingüística amb la pederàstia. Lluny de quedar-se satisfet, va advertir que probablement si es realitza la consulta es prohibirà votar al més grans de 50 anys i que el President de la Generalitat és un nazi que practica la mateixa política manipuladora que Goebbels, Ministre de Propaganda i Il·lustració popular del Tercer Reich. Sense entrar en desqualificacions personals, simplement diria que val més tenir un mal actor que un mal polític.

En el terreny econòmic, nou míssil internacional contra les previsions positivistes del govern espanyol. Ahir, l'FMI de Christine Lagarde, advertia de la necessitat de realitzar amb caràcter urgent noves retallades i vaticinava un 27% d'atur per aquest 2013. Si les perspectives ja són dolentes, molt pitjor és la realitat a l'observar que segons les dades fetes públiques recentment, la Generalitat de Catalunya ja acumula la meitat del dèficit autonòmic, tot i les retallades sagnants d'aquests darrers anys.

Acabem amb les perla del dia. En un gest estrany en un personatge com el Ministre d'Exterior, García Margallo, va cessar fulminalment el Cònsol espanyol a Boston. El seu pecat? Simplement haver complert el seu horari funcionarial i haver plegat a les 5 de la tarda, deixant penjats als conciutadans espanyols que es trobaven a Boston. Es veu que els terroristes no saben que a partir de les 5 de la tarda ja no s'ha de treballar i les bombes cal posar-les en horari consular.