La Paciència de Rajoy

Bon dia i bon dilluns internautes. Com en molts altres àmbits de la vida, les veritats maquillades sempre han anat associades a la política.'Només les dones i els metges saben quan important, necessària i benefactora és la mentida'. Anatole France, escriptor francès del S.XIX ho deixava escrit i sembla que són moltes les persones que avui en dia encara segueixen els seus postulats.

Un d'ells n'és també el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. El dirigent va comparèixer juntament amb el primer ministre irlandès, Enda Kenny, i pronuncià les primeres paraules després dels ajustos i augments anunciats el passat divendres després del Consell de Ministres. Cal dir que les paraules de Rajoy clamen al cel, això si tenim en compte que el mandatari afirmà 'el govern sap on va i està actuant bé', 'demano paciència als espanyols', 'confio plenament en els meus ministres i no hi haurà crisi de govern'.

El que és evident, tal com temen molts dirigents populars és que aquest 'sap on va' els trasllada cap al pou més negre, o si més no els apropa cap un desgast que es traduirà en la pèrdua específic de poder arreu de l'Estat en les properes eleccions europees el 2014 i les autonòmiques el 2015. La crisi i la seva mala gestió amenacen de convertir el Partit Popular en l'enemic públic número 1 dels espanyols.

Sigui com sigui, l'ase dels cops de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría va presentar les noves previsions econòmiques del govern que, com tota previsió, no s'arriben mai a complir, bàsicament perquè sempre empitjoren en grau superlatiu i és quan els gabients dels ministres han de fer hores extres per trobar metàfores i excuses que justifiquin el poc encert dels seus titulars.

Mentrestant, la pluja insistent no feu desistí les milers de persones que assistiren a diverses mobilitzacions contra les retallades en sanitat, educació i funció pública. Unes retallades que recordem estan castigant injustament molt més als funcionaris catalans que als de la resta de l'Estat. L'asfíxia i ofec que pateix la Generalitat no tindrà treba, tenint en compte l'anunci que De Guindos i Montoro feren respecte l'objectiu de dèficit, que finalment serà de l' 1'2% per totes les autonomies, molt lluny del 2% que esperava el govern català.

Al marge d'aquests problemes, no sense polèmica, el president de la Generalitat, Artur Mas, presentava els actes per la Commemoració del Tricentenari del 1714. Tot i mostrar-se a favor de recordar els 300 anys d'aquella data, l'encara líder del PSC, Pere Navarro, criticà l'alta despesa que suposa aquest esdeveniment i remarcà la necessitat de centrat de convertir-lo en més auster i constitucional. Només li va faltar afegir que també fos més federal.

Acabem amb les dues perles de la jornada. La primera fa referència al que publica avui el diari ARA, en el qual s'explica que el nou impost sobre els habitatges buits que anuncià el Conseller Santi Vila, recaurà en fonamentalment en el Banc dolent, accionista principal del qual n'és l'Estat. O sigui, que a l'igual que ja podem esperar asseguts que ho paguin, vista l'experiència dels deutes que encara tenen amb Catalunya.

I l'altra perla és realment sorprenent. Ho publica El Mundo i explica alguns dels nous productes que oferirà Media Markt a Espanya. Amplient la tradicional línia de negoci, la multinacional alemanys ha decidit vendre augment de pits i transplants capil·lars, juntament a altres 15 nous productes. En fi amics, aneu-vos preparant perquè potser en un futur no massa llunya haurem de comprar els ous a la ferreteria.  Tal com diu la publicitat i malgrat 'Jo no sóc tonto', si que amb informacions com aquestes al final si podrem afirmar que 'ens hem tornat bojos' internautes.