El Consell per a la Transició Nacional ja és una realitat

Bon dia i bon divendres internautes. Deia Woody Allen en una de les seves pel·lícules que 'La vocació del polític de carrera és fer de cada solució un problema'. I mai més ben dit, si tenim en compte la campanya que el govern espanyol impulsa des de diversos fronts contra el català. La darrera ha estat la decisió judicial per l'ús del castellà en els casos en que una i només una família no vulgui escolaritzar els seus fills en català.


Suposem que Alicia Sánchez-Camacho, fervent seguidora del patró de Girona, feia ús del seu Sant Narcisisme habitual, mostrant la seva alegria a càmeres i periodistes convocats, per tal de brindar-los el clàssic somriure de colagen i unes declaracions explicant que faran ús de tots els instruments legals per fer complir la interlocutòria que, segons ella, s'ha malinterpretat al fer-se una lectura malintencionada. Que dolents som alguns, almenys l'Espanya més casposa que defensen des del PP.

Evidentment, el ministre del ram, José Ignacio Wert, tampoc trigà un segon a aparèixer, tot cofoi, i advertir que no hi ha discussió possible perquè la sacrosanta Constitució deixa molt clar que les sentències s'han d'acomplir, agradin o no. Des de la meseta, encara no han acabat d'entendre que quan pitjor ens tractin més independentistes hi ha, és l'anomenat causa-efecte o principi d'acció-reacció, si us agrada més.

També a Madrid, els tres diputats d'Esquerra Republicana (Bosch, Tardà i Jordà) foren expulsats de l'hemicicle per aplicar la mateixa lògica que volen aplicar a les escoles catalanes. Al fer ús del català el president del Congrés de Diputats va fer-los fora un a un, mentre els diputats de les banquetes populars es burlaven i cridaven contra uns representants públics que van volen fer ús d'una llengua, plenament constitucional. En fí, com sempre, xarop de bastó.

Ahir es constituí el Consell Assessor per a la Transició Nacional, format per 14 personalitats de diversos àmbits, que tenen la difícl missió d'elaborar 20 informes sobre les passes a seguir per assolir les estructures d'estat. Com que la realitat va més de pressa que la política, s'han volgut curar en salut i han anunciat que definiran un full de ruta abans de l'estiu. NO us estranyi, que aquests 14 membres, passin a ser els '14 del Patíbul' comencin a ser investigats per les clavagueres de l'Estat i vagin apareixen drapets bruts, per tal de desprestigiar-los com ja estan fent amb l'activista Ada Colau.

I acabo La Mossegada fent-me ressò de la resposta que donà el president del Govern, Mariano Rajoy, contestant a les preguntes formulades arran de la informació publicada a la revista Interviu, en que s'informava de l'ús de 10 milions d'euros per desestabilitzar el procés català a través del CNI. El president es mostrà ferm i ho negà rotundament. Per una vegada li donem el benefici del dubte i hem de fer-li confiança. Estic segur que sent objectius i realitstes el Govern no crec que hagi destinat 10 milions a aquest tema, sinó més aviat 15 o 20, escudant-se en els fons reservats que han de salvaguardar la seva pàtria.