Insubmissió!!!

Bon dia i bon dijous internautes. Sant tornem-hi que no ha estat res. Nova ofensiva contra el català a l'escola, objectiu prioritari d'espanyolització del ministre Wert i també dels tribunals espanyols, si tenim en compte les darreres decisions. 

 
L'escriptor i diplomàtic italià Carlo Dossi deixà escrit: 'Es diu que la paraula distingeix a l'home de les bèsties, però és la paraula precisament la que revela moltes vegades la bestialitat d'algun home'. 
 
Doncs bé, el que ahir a la tarda feu públic el TSJC és una de les bestieses més grans que recorda la meva àvia, que per cert té 100 anys.


Segons el tribunal, només que la família d'un nen demani no escolaritzar-se en castellà, no se li prestarà una atenció individualitzada, sinó que per solidaritat mal entesa serà tota la classe la que rebra l'ensenyament en castellà. Una lògica tal que si l'extrapoléssim a un nen català que arriba a Madrid, tot el seu grup hauria de rebre les classes en la llengua de Pompeu Fabra.

No és nova l'estratègia espanyola en aquest sentit, d'afeblir jurídicament la immersió lingüística i per tant, l'ús del català que segons el ministeri, perjudica el coneixement de la llengua de Cervantes i el pitjor de tot, genera i adoctrina independentistes. Evidentment, la Generalitat ja ha anunciat que recorrera aquesta interlocutòria i no pensa aplicar-la. Com era d'esperar tots els grups del Parlament s'han mostrat en contra d'aquest nou atac a la convivència a les aules, menys els dos clàssics, PP i Ciutadans que aplaudiren la mesura.

D'altra banda, l'executiu de Rajoy continua lluitant contra la pressió a la que estan sotmesos els seus diputats per part de les plataformes antidesnonaments. Així, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ja ha donat ordres a la policia per tal de limitar la distància a 300 metres dels 'escraches' que segueixen assetjant i protestant de forma pacífica davant les residències, no desnonades dels il·lustres diputats populars. Un primer pas per acabar prohibint la llibertat de manifestació.

Com si el president del govern no tingués prous problemes, ahir la Comissió Europea llançava una nou advertiment a Espanya. Cal que apliqui noves reformes, en forma de retallades urgents, perquè hi ha greus desviaments macroeconòmics. Un fet que desmenteix novament les dades recuperació que fa ben poc anunciava Rajoy, el qual justificà el requeriment europeu perquè no disposen de les darreres dades i per tant els seus anàlisis estan desfasats. Argument emprat en el seu dia per Grècia i recentment per Xipre. Anem-nos calçant perquè tornen a aparèixer el fantasma del rescat.

I acabem amb la perla, segons publiquen diversos diaris, un immigrant senegalès no hauria aconseguit la nacionalitat espanyola, malgrat residir a Almeria des de fa 10 anys, perquè no hauria sabut respondre la pregunta del milió: 'Com es diu la dona del president del govern espanyol'. Com que jo tampoc no ho sé, vull que em retirin la nacionalitat espanyola i quedar-me amb la catalana. Per si un cas aneu memoritzant el nom d'Helena Rakosnik, nom de la dona del president Mas.