Bon dia i bon dijous internautes. La beatificada Mare Teresa de Calcuta, misionera per excel·lència, deixà escrit 'No puc parar de treballar. Tindré tota l'eternitat per descansar'. Potser amb aquesta idea el govern espanyol està estudianat revisar a l'alça l'edat de jubilació per sobre dels 67 anys. La meva àvia centenària, ja comença a plantejar-se fer un curs de reciclatge per reincorporar-se al mercat laboral l'any que ve.
Bromes a banda, per tal de justificar aquesta mesura, així com també altres probables i dramàtiques com són la pujada d'impostos, augment dels anys cotitzats per cobrar el 100 per cent i una rebaixa del temps de la prestació de l'atur. Sense immutar-se, com ja és habitual en el President del Govern espanyol, ho justificava explicant que Espanya ha perdut sobirania i que ha de complir tot allò que marca la Unió Europea. Això sí, exceptuant el reconeixement de Kosovo, com sí han fet la majoria de països membres de la Unió.
En l'àmbit educatiu, els astres no acaben de somriure al ministre Wert. Ahir, el Consell d'Estat girava l'esquena a l'impulsor de la polèmica reforma educativa, instant a retirar l'apartat que obliga a la Generalitat a pagar l'escolarització a aquells alumnes que vulguin estudiar en castellà.
Per si això no fos poc, el pobre ministre també va haver d'assabentar-se de les explicacions que l'eurocomissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, demanarà a l'Estat espanyol, després que una delegació d'eurodiputats catalans es reunissin amb ella per explicar-li els greuges i deficiències que suposa la reforma de Wert pel català.
Parlant d'Europa, Ada Colau explicava a Brussel·les allò que fa temps que la majoria dels mortals sabem, que el govern espanyol només ajuda als bancs i fa cas omís de les persones que perden els seus habitatges per una llei de desnonaments que no contempla la dació en pagament. La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) explicà la poca entesa amb el govern de Rajoy, que els darrers dies ha difamat i criminalitzat aquest col·lectiu pacífic.
Gairebé al mateix temps que Ada Colau expliqués i denunciés això, el Parlament de Catalunya debatia sobre les mesures que el Govern prendrà sobre l'habitatge. El més vergonyós és que mentre el conseller Santi Vila les presentava, l'hemicicle amb 135 membres només comptava amb 35 diputats presents. O sigui, visca l'interés i l'empatia dels nostres representants vers un problema que pel que es veu, és menor per ells.
Sense deixar d'indignar-vos us brindo dues perles interessants per a fer-vos reflexionar. El Tribunal Suprem, aquell que fins el 2012 va veure com el seu president dimití per l'escàndol de 32 viatges particulars pagats amb fons públics, tornava a donar mostres que la justícia també viu allunyada de la ciutadania. Després de desestimar la querella de Democracia Real Ya contra el
president del Govern i altres 60 diputados, la qual denuncià que cobren dietes per desplaçament, tot i tenir casa a Madrid. L'argument principal de l'arxivament és que representa una despesa que no tributa a Hisenda i no ha de ser justificat.
I segona, l'enquesta elaborada per un institut d'opinió sobre la imatge que tenen dels espanyols a l'exterior. Per la majoria d'alemanys, Espanya és un país corrupte, poc fiable, pobre i massa ociós. En fi internautes, tota una oda a la confiança.