El PP marca blanca de la FAES

Bona tarda i bon dimarts internautes. 'Les úniques còpies bones són aquelles que ens permeten apreciar el ridícul dels originals.' Són paraules de l'escriptor i aristòcrata François de la Rochefoucauld que malgrat els anys transcorreguts ens situen perfectament en el context actual. L'exemple pràctic el trobem en la declaració que Juan Roig, president de Mercadona, feia ahir davant el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz. Si bé els papers de Bárcenas apuntaven que l'empresari havia fet nombroses donacions al Partit Popular, aquest ho desmentí i només admeté haver pagat 100.000 euros a la FAES, el Think tank dels conservadors.

Ampliant aquesta informació sobre les donacions d'empreses a la trama Gürtel, El País explica que el mateix jutge ja disposa d'un informe elaborat per la UDEF en el que relaciona l'exministre Francisco Álvarez Cascos amb les sigles P.A.C. , un fet que demostraria que l'exmilitant del PP hauria estat una dels més afortuants a l'hora de cobrar comissions d'aquesta estructura il·legal. La policia determina al final del document que la xarxa hauria generat falses factures que van permetre que el partit carregués a FAES i altres fundacions el cost de diversos actes i esdeveniments.

I és que aquesta segona marca dels populars anomenada FAES no deixa de ser una segona pell, probablement la real, tenint en compte que és allà on resideix l'essència i les autèntiques arrels d'una formació que fa temps ha deixat de festejar el centre i s'ha decantat per la dreta més dura. Només cal veure que alguns dels posicionaments més extrems són impulsats des del laboratori d'idees de l'expresident del govern amb el beneplàcit del carrer Gènova. Així doncs, malgrat la mona es vesteixi de seda blau cel, mona es queda. Precisament, el matrimoni Aznar fent gala de la sempre identificació i solidaritat amb el poble, ha decidit adquirir una casa fantàstica a Marbella, suposem perquè ja s'havien relaxat prou a la Plaza Mayor de Madrid i en José Mari s'estima més la Costa del Sol per lluir musculatura.

A mode de presa de pèl, la Zarzuela ha fet públic el sou que rebran la reina Sofia i la princesa Leticia en aquest 2014. En un intent de suavitzar la declaració que la setmana que ve farà la infanta Cristina, la monarquia ha decidit posar certa transparència a un fet que s'ho podien estalviar ben bé, entre altres coses perquè sembla com si fins ara treballessin en l'econòmia submergida i ara s'han decidit a regularitzar la seva situació. En resum, que la muller oficial del cap de l'Estat percebrà 131.739 euros mentre que la princesa d'Astúries en guanyarà 102.464, per unes tasques tan dures com viatjar i moure la maneta reiteradament. Afortunadament, podem estar tranquils perquè tal com publica La Razón, la monarquia només costa 16,6 cèntims a cadascun dels espanyolets.

Parlant de costos, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha costat un disgust al govern popular d'Alberto Fabra al afirmar allò que només uns negats es dediquen a tergiversar i manipular sense cap mena de fonament científic. Avui mateix estava prevista la presentació del Diccionari Normatiu Valencià, però curiosament a causa d'un sospitós problema informàtic s'ha hagut de suspendre. Res hauria tingut a veure que la institució fos molt criticada al reconèixer la unitat de la llengua catalana i valenciana, tal com sempre han afirmat els fil·lòlegs. No seria d'estranyar que davant d'aquest lleig, els PoPulars valencians decideixin prescindir d'aquest òrgan i crear-ne un altre menys sacrileg i més afí com a l'Aragó.

En el terreny "perlil" cal fer esment a una idea revolucionària que només poden tenir il·luminats com els d'un nou partit d'ultra dreta, que fa poc s'ha presentat a la capital d'Espanya. Soluciona aposta per reconduir el problema català de manera dràstica i contundent, mitjançant la construcció d'una presó de màxima seguretat a una illa de Melilla, la qual acolliria tots aquells que defensem la independència de Catalunya. Suposo que a l'hora d'elaborar un macroprojecte com aquest s'hauran basat amb les dades proporcionades per la Delegació del govern espanyol a Barcelona, perquè segons Llanos de Luna els independentistes només som quatre i el "cabo".