Som fruit de la imaginació

Bon dia i bon dimecres internautes. 'El secret de l'existència no consisteix només en viure, sinó en saber per què es viu.' Fiodor Dostoievski, un dels escriptors per excel·lència de la literatura russa resumia així el seu pensament sobre la importància de la consciència humana. En aquest sentit no passa inadvertida la circular que el ministre d'Afers Exteriors espanyol ha enviat al conjunt de les seves legacions diplomàtiques per combatre qualsevol article que els dirigents catalans puguin publicar a la premsa estrangera defensant el dret a decidir i la independència. Com ja és norma, la qüestió radica fonamentalment en negar qualsevol identitat que no sigui l'espanyola, condemnant-nos a un alzheimer institucional que sembla no recordar que abans de la Constitució del 78 ja hi havia vida. Tot i així, l'article d'Artur Mas al Corriere della Sera segueix portant cua per la trascendència del mateix, ja que des de Madrid continuen posant-se les mans el cap no tan pel que s'hi explica sinó perquè això d'ensenyar les vergonyes a l'estranger sempre fa lleig.

Per aquest motiu, Francisco Javier Elorza que és l'home de Margallo a Itàlia ha rebatut l'escrit de Mas publicant la rèplica negacionista, fins el punt que acusa al president de tergiversar la història, mentir en les aportacions que reb Catalunya i negar el més que provat dèficit fiscal. L'ambaixador insisteix en que el nostre país sempre ha format part d'Espanya i afirma que mai ha estat un regne independent ja que tota la seva existència ha estat lligada a un altre. Per tal de justificar la negativa del govern espanyol a autoritzar la consulta apel·la novament a la Constitució democràtica i crítica durament que l'executiu de Mas vulgui imposar el referèndum per la força, donant la volta al que realment fan des d'Espanya que és reivindicar el dret de conquesta imposant la seva inqüestionable voluntat.

El Singular Digital recull també destaca en la seva edició d'avui l'entrevista realitzada a Alícia Sánchez-Camacho a Los Desayunos de TVE, en que sense moure ni una coma del discurs oficial assegurava que, amb aquella boca tant "petitona" que els cirugians li han donat, "Catalunya no és una nació antiga i tampoc ha estat mai nació, ja que la més antiga d'Europa és l'espanyola. D'altra banda també va subratllar que al Principat no hi ha lliberrtat i que no hi ha ni hi haurà cap mena de diàleg amb Artur Mas.

En aquesta línia, l' ARA explica que la intervenció que Mariano Rajoy feia ahir al Senat responent la pregunta d'un homenet que segons m'asseguren i encara que sembli impossible arribà a ser president de la Generalitat. Si bé el president del govern, més conegut com "Mariano el Breve" per les poques ocasions que tenim d'escoltar-lo fora del plasma, va voler posar llum a la qüestió de José Montilla, però la cosa se li complicà força quan pronuncià una de les seves memorables frases referint-se a la necessitat que Artur Mas baixi del burro. Segons el cap de govern "a veces moverse es bueno y a veces no" i recordà que Espanya no fou intervinguda perquè no va moure ni un dit i va aguantar fins al final, costant-nos només milers de milions pel rescat a la Banca.

Si marxem cap a terres valencianes el PP que continua atent i amatent a les darreres enquestes que els condemnen a una derrota electoral tant a municipals com autonòmiques. Si el malestar ja és considerable a tot l'Estat, València no se'n salva i enlloc de suavitzar la tensió Rita Barberá ha decidit posar cullerada en les prohibicions locals amparant-se en la nova llei de seguretat ciutadana. L'Alcaldesa impulsarà un bàndol per tal que els ciutadans de la capital del Túria no puguin manifestar-se en les principals places de la ciutat, i només s'autoritzaran aquelles concentracions organitzades pel consistori o en aquelles que hi participi. Un gest aquest que demostra la involució a la que el partit governant ens està portant a base de reformes encobertes de la constitució fetes amb premeditació i alevosia, que no paren de restringir i coartar les llibertats.

Si girem pàgina i ens centrem en la perla d'aquest dimecres, cal fer-nos ressò d'Amanda Corby, una britànica de 46 anys que ha conseguit captar l'atenció del The Daily Mail, degut a una peculiar dolència que s'ha convertit en crònica. El problema ve causat per un soroll inspiratori que resulta de la contracció brusca, intermitent i involuntària del diafragma i els músculs intercostals inspiratoris, que resumit vindria a ser el singlot. Malgrat la medecina tradicional i mil i una d'alternatives, la dona no ha aconseguit aturar-lo i ja fa 11 anys que es veu atacada pel singlot cada dos segons en episodis de deu minuts. Tot i sorprendre-us val més que ho feu sense obrir la boca no fos cas que... hip...hip.