La consulta és de justícia


Bona tarda i bon divendres internautes. El dramaturg austríac Franz Grillparzer ja afirmava a començaments del S.XIX que 'Les cadenes de l'esclavitud solament lliguen les mans: és la ment el que fa l'home lliure o esclau.' Si tenim en compte que l'aparell de l'Estat sempre ens ha negat poder realitzar la consulta escudant-se en la Constitució, ahir 34 magistrats catalans presentaven un manifest jurídics segons el qual la carta magna no és un obstacle per a que podem decidir per nosaltres mateixos. Els signants es basen en el fet que Catalunya és una nació tal com recollia el "trossejat" Estatut del 2006 i serà enviat als seus col·legues espanyols, així com als partits, govern i Parlament.Tal com llegim a La Vanguardia, l'altre aspecte fonamental del manifest és que la trentena de signants afrmen que és perfectament aplicable i legítim el dret a l'autoderminació, ja que no es limita només als pobles governats o sotmesos per potències estrangeres, sinó també a aquells que pateixen una limitació del seu dret a l'autogovern. En aquest sentit i vist com se les gasten per la meseta, no és decartable que aquest cop d'efecte pugui donar males idees a les altes instàncies i acabin castigant els togats desterrant-los a destinacions tant llunyanes com Ceuta o Melilla. Abans però, el "democràtic" sindicat Manos "limpias" ja ha sol·licitat al Poder Judicial que insti a la fiscalia i al tribunal competent per si hi ha indicis d'un delicte de sedició.

Precisament en aquelles contrades es produí la setmana passada un terrible succés quan un nombrós grup d'immigrants pretenien entrar a Ceuta nedant i foren durament continguts pels antiavalots de la Guàrdia Civil. El resultat de la intervenció fou 12 morts i l'escàndol, més que servit, es debaté ahir a la comissió d'Interior del Congrés. Si en un primer moment l'obscurantisme de la intervenció policial s'imposà en les primeres informacions per tal de treure dramatisme, ahir el propi ministre donava una versió contrària a la que hores abans oferia el director general de la Benemérita, Arsenio Fernández de Mesa, segons el qual el cos que dirigeix no havia utilitzat material antiavalots i la seva actuació havia estat tan impecable que es querellaria contra qualsevol que posés en dubte la seva honorabilitat. Si aquesta amenaça velada ja era prou patètica, Fernández Díaz no es quedà curt quan oferí unes explicacions pèssimes per la poca credibilitat. El Periódico relata l'explicació del responsable d'Interior, segons el qual l'institut armat disparà pilotes de goma mentre els il·legals intentaven entrar a territori espanyol. Això sí, només apuntaven a l'aigua i la versió oficial diu que les víctimes moriren com a conseqüència de la mala mar. Un episodi més a sumar al currículum de Jorge Fernández Díaz.

Parlant de currículums, cal fer referència al del president d'Unió Democràtica de Catalunya, el qual afegia unes quantes línies més a l'hora de criticar el seu soci de federació quan volorava la política exterior de la Generalitat i especialment el manifest impulsat pel conseller Francesc Homs en resposta a l'enviat fa pocs dies pel ministre García Margallo a totes les ambaixades adoctrinant els seus diplomàtics. En l'entrevista concedida ahir a TVE el líder democristià qüestionà l'actual línia dient que ningú l'informa del que s'està fent, però que les coses que veu no li agraden gens. A més, posa també cullerada a sobre les discrepàncies sobre el sentit del vot en la consulta i diu que una fractura en el sí de les principals forces polítiques seria desastrós pel país, donant a entendre que val més no aventurar-nos a abandonar la "madre patria" i la suite del Palace.

Les bona notícia mediàtica del dia ens arriba curiosament des de Madrid, perquè Intereconomía va deixar d'emetre en obert a causa dels 75 milions d'euros de deute i només els incondicionals més extremistes podran gaudir dels insults i menyspreus dels contertulians a través de les plataformes de pagament. Ara bé, aquesta sagnia de la caverna no serà total ja que tant Madrid com el País Valencià seguiran gaudint en obert d'aquesta cadena propietat de Julio Ariza, exdiputat del PPC i ara mentor televisiu del líder de C's, Albert Rivera.

La perla d'aquest divendres és ben bé de pel·lícula perquè resulta gairebé increïble el fet protagonitzat per un conductor norueg. L'agència Europa Press narra l'extraordinària aventura del pilot originari de la ciutat de Dokka, el qual va llevar-se a les sis del matí i s'emportà la seva germana. El trajecte escollit tenia com a destinació la casa d'uns parents i estava a uns 60 quilòmetres, un fet que no aturà el nostre protagonista. El que si l'aturà fou el petit accident que patiren ambdós germans en una carretera plena de neu i gel. La sorpresa del conductor llevaneus que s'aturà per auxiliar-los fou majúscula quan veiè que darrere el volant hi havia un noiet de 10 anys i al seu costat una nena de 18 mesos. Ja ho diuen que els nens tenen una imaginació tremenda perquè la brillant excusa que donà el vailet a l'home i posteriorment a la policia fou que era un nan, que per aquelles coses que passen s'havia oblidat el carnet de conduir a casa.