El mareig de la perdiu

Bona tarda i bon dijous internautes. 'Distreure's significa gairebé sempre canviar d'avorriment.' Més d'un subscriuríem fil parranda la cita de l'escriptor francès Charles Régismanset, especialment tots aquells que seguim de prop aquest procés que camina a velocitat irregular segons el dia. Ahir tornàrem a assistir a una nova reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir on més d'una quarantena d'entitats, partits i associacions del teixit català hi participen. Després de gairebé tres hores on el president de la Generalitat va tornar a reiterar la negativa del govern espanyol a obrir un diàleg mentre no s'abandoni la idea esbojarrada de posar en qüestió la sacrosanta unitat d'Espanya.

A ningú se li escapa de consensuar un document tan important no resulta fàcil i la tasca de l'expresident Rígol s'orientà en establir com objectiu guanyar voluntats per a realitzar entre aquells que són contraris a la independència, a més d'advertir que sense noves mobilitzacions ciutadanes difícilment ens permetran votar . Tot i així a vegades un té la sensació d'anar guanyant o perdent temps segons els casos, perquè al marge de veure la foto d'un munt de persones reunits en una sala immensa, vàrem trobar a faltar més contingut i nous plantejaments que accelerin el procés.

Malgrat el missatge oficial que segueix manifestant que la consulta del dia 9 acabarà celebrant-se, no es comentava pas el mateix fora de càmeres i micròfons, vist el bloqueig i les amenaces que pregona diàriament el govern central. Afortunadament, la perdiu semblava haver pres Biodramina perquè no estava precisament marejada quan aquesta setmana el vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, realitzava unes declaracions a TV3, fins ara impensables. El dirigent convergent defensava que en cas que es convoquessin eleccions plebiscitàries com a Pla B i el resultat de les mateixes fos clarament favorable al SÍ, aleshores el Parlament aprovaria una declaració unilateral d'independència. Celebrem veure que allò que alguns xiuxiuejaven amb la boca petita i mirant a banda i banda per tal que ningú els sentís, ara ho facin públicament mal li pesi a cert hoste del Palace, que ves a saber si canviaria de parer si li oferissin ser ambaixador a Madrid per no perdre aquest lligam sentimental que tan el lliga a la capital espanyola.

I un dels residents VIP d'aquesta capital és Felip de Borbó, ha anunciat que ens honorarà amb la seva reial presència, tot i que no calia, passant els propers dies a terres catalanes. Durant els mateixos s'entrevistarà amb el president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria. L'agenda oficial de l'hereu de la corona situa la visita en el marc de la inauguració de Mobile World Congress, però altres fonts apunten el príncep aprofitarà per fer campanya entre els empresaris i polítics per tal que no abandonin la "Madre Patria", entre altres coses perquè l'hi va part del sou. Com ja és un secret a veus, assistirà a un sopar organitzat com no pel propietari de La Vanguardia i 8TV, Javier Godó.

Probablement a part de per Espanya, la cort barcelonina brindarà també per la informació que El Singular Digital publica sobre la decisió més que cobarda i lamentable de la votació que tingué lloc ahir a l'Ajuntament de Barcelona, la qual tenia com tema estrella la proposta presentada per ICV-EUiA que demanava la retirada de la Medalla d'Or de la ciutat a la Infanta Cristina de Borbó. Malgrat que en un primer moment el resultat no estava tan clar, finalment CiU i PP uniren les seves forces al·ludint a la presumpció d'innocència de l'administradora d'Aizoon, mentre PSC s'abstenia i republicans i ecosocialistes votaven a favor. El curiós del tema és que encara hi hagi ànimes càndides que pensen que la monarquia pot tenir un paper clau en la resolució del conflicte català, quan només cal veure que només es preocupen d'ells mateixos.

Les dues perles d'aquest dijous faran posar a més d'un les mans al cap. La primera ens la serveix el diari El País, que publica la notícia que té com a protagonista la Prefectura Superior de Policia d'Aragó, un organisme teòricament seriós. Res més lluny de la realitat, perquè un curset aparentment útil i pedagògic ha esquitxat aquests funcionaris. Tal com detalla el diari, els agents assistiren a una formació sobre desfibril·ladors, en la qual el responsable se  serví d'un vídeo que havien de servir per il·lustrar les tècniques de reanimació amb aquests aparells. El problema fou que no era un document precisament pedagògic sinó més aviat eròtic, fet que indignà especialment una policia local que denuncià els fets.

La segona perla ens l'acosta El Mundo i ens transporta fins els Estats Units on els emprenedors han trobat una bona via de negoci en la xarxa. Si bé ja estem acostumats a poder comprar de tot per internet, no és tan normal poder gaudir de determinats serveis com els que ofereix el reverend Bob Larson per la mòdica quantitat de 295 dòlars. D'aquesta manera, l'home ha volgut extendre les seves habilitats per combatre al diable gràcies al seu ordinador connectat a la plataforma Skype. Així el web de Larson  s'ha convertit en un referent per tots aquells internautes que creuen estar posseïts pel dimoni i volen un exorcisme virtual i immediat. Com que en la varietat d'ofertes està el negoci, aquest pastor evengelista també ofereix per aquelles persones més reàcies a les noves tecnologies, la possibilitat de batejar per telèfon.

En fi internautes, que si us trobeu un hacker a l'ordinador i no teniu antivirus sempre podeu contactar amb un exorcista 3.0.