La poca feina de la Benemérita

Bona tarda i bon dilluns internautes. 'Quan un es troba habituat a una dolça monotonia, ja mai, ni per una sola vegada, ve de gust cap mena de distraccions, per tal de no arribar a descobrir que s'avorreix cada dia'. Aquest pensament que l'escriptora i intel·lectual francesa Germaine de Staël feia al S. XVIII, seveix per introduir el tema principal amb que obrim La Mossegada d'aquest dilluns. Com si d'un acudit es tractés, el cap de setmana ha demostrat que qui no té feina el gat pentinta, o si més no aprofita per acoquinar els vilatans de Sant Celoni lluint l'uniforme verd de la Benemérita. Si bé les competències de seguretat ja fa temps que estan transferides als Mossos, aquest petit municipi del Vallès Oriental va veure com una de les parelles més antigues, després d'Adam i Eva, es passejaven per la població fent un recompte de cadascuna de les estelades penjades als balcons. La notícia no només provocà la indignació dels veïns sinó que a més ha fet que Esquerra Republicana hagi demanat la compareixença de la Delegada del Govern a Catalunya perquè doni explicacions al respecte. Com ja es tradicional en les files populars és evident que Llanos de Luna no posarà un peu al Parlament perquè a l'igual que el gat de l'aigua freda en fuig, fonamentalment per aquella mentalitat tan centralista que no reconeixen l'autoritat catalana.

I això que no deixa de ser una iniciativa perfectament orquestrada presumptament des de la mateixa instància on malvaraten diners denunciant els ajuntaments independentistes, es complementa perfectament amb l'altra acte que ha patit el casal "Forn" de Girona aquest cap de setmana. El diari digital Directe.cat explica en les seves pàgines l'incident protagonitzat per dos policies de la brigada d’informació de la Policia Nacional que van dedicar-se a intimidar i coaccionar els clients i socis de l'establiment advertint-los que coneixien els seus noms i les persones amb que es relacionaven.

La que no fou precisament coaccionada per les nombroses protestes de ciutadans i les més de 600 preguntes a que fou sotmesa dissabte en el jutjat de Palma presidit pel jutge José Castro. Com diria el poeta, "Espanya segueix sent un país de pandereta" perquè els mitjans estan més preocupats per si havia d'anar o no en cotxe i de la repercussió sobre la gravació il·legal d'una part de la declaració de la filla petita del rei, que avui feia públic El Mundo. Al marge de tota parafarnàlia que durà més de 6 hores, només direm la lletania de respostes més emprades per Cristina de Borbón: "no sé", "no me acuerdo" i "no me consta". Dit això, descarregà tota la responsabilitat en el seu martit i acabà reconeixent que no sabia que desconeixia que la seu d'Aizoon fos casa seva i que tant vaixelles, coberteries, aniversaris, comunions, classes de ball i safaris havien estat pagats a través d'aquesta companyia. Aquesta posta en escena no ha deixat indiferents els nombrosos mitjans internacionals, ja que un gran nombre d'ells envià reporters a Palma tal com recull e-notícies.

Aquest simple tràmit processal del cap de setmana ha deixat en evidència la perfecta sintonia del fiscal Pedro Horrach,  el ministeri d'Hisenda i la defensa representada pel bufet de Miquel Roca, el qual segons diversos rumors hauria estat ascendit en el consell d'administració d'ENDESA pel gran paper jugat construint una base legal que alliberar la seva clienta de qualsevol tipus de càrrega en un dels casos de corrupció més sonats dels darrers temps. I mentre la infanta ja torna a fer vida normal a Suïssa, malgrat que aquest país helvètic hagi anunciat que restringirà l'entrada als europeus, suposem que només a aquells que no hi tenen compte corrent.

L'altra notícia de la qual en parla El Periódico potser ha quedat deslluïda per l'àmplia cobertura d'aquesta darrera, i ha estat l'anunci sorpresa fet pel PSOE segons el qual Elena Valenciano serà la cap de llista a les eleccions europees del 25 de maig. Què suposa això? Molt fàcil, que Alfredo Pérez Rubalcaba podria estar pensant a abondanar el dèbil lideratge del partit i ja comença a plegar veles. Almenys això és el que apunten diversos experts que consideren que l'actual secretari general podria renunciar a presentar-se a les primàries per a ser candidat dels socialistes a la presidència del govern, donat que malgrat el desgast de Rajoy els números no els entren ni amb calçador.

La perla del dia també ens l'ha brindat la monarquia, però aquesta vegada des de terres britàniques. Tal com publica el Huffington Post , el néts de Sa Graciosa Majestat han passat uns dies en visita privada a la finca que el duc de Westminster té a Còrdova. Com a bons manarquics, no s'han pogut estar d'agafar les armes i anar matant animals a tort i a drets, practicant el seu "esport" favorit. La paradoxa es dóna pel fet que aquesta mateixa setmana el princep Carles i el seu fill Guillem han difòs un missatge entendridor animant els seus serfs a unir forces per combatre la caça i el comerç il·legal d'espècies protegides com ara rinoceronts, elefants o tigres.

En fi internautes, que com deia sempre el meu avi: "Què té el rei a la bragueta? Dos bales i una escopeta".