Un perdó de 80.000€

Bon dia i bon dijous internautes. En un dels seus nombrosos articles, escrivia Umberto Eco que 'Dissimular és estendre un vel compost de tenebres honestes, del qual no es forma allò que és fals sinó que es dóna un cert descans a la veritat'. Potser aquesta veritat no l'arribarem a saber mai del tot pel que fa a l'espionatge denunciat en el seu dia per Alícia Sánchez-Camacho, quan dinava amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola. Després de mostrar-se indignada i presentar la corresponent denúncia a la Policia Nacional ahir ens sorprenia amb l'anunci d'un pacte amb Método 3. L'acord estableix que la presidenta del PP percebrà 80.000 euros i no es farà pública la conversa enregistrada al restaurant La Camarga. Import que curiosament pagaran dues asseguradores que tenia contractada l'agència de detectius. Seria interessant conèixer les clàusules contractades, perquè pel que es veu si t'enxampen espiant, tranquil perquè estàs assegurat.

De tota manera, queda clar que el pacte permetrà a la líder popular estalviar-se les possibles repercussions i el descrèdit per una conversa que, segons sembla, es veu que n'hi havia per sucar-hi pa. Però es clar, la integritat i la honorabilitat d'aquesta dirigent estan per sobre de la veritat d'aquest cas.

L'altre gran titular del dia és l'anul·lació del cas Blesa per part de l'Audiència Provincial de Madrid. El tribunal deixa sense efectes les actuacions que el jutge Silva havia fet empresonant Miguel Blesa, després de seguir amb la investigació sobre les irregularitat detectades en un crèdit concedit al també empresonat a l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferran, i a la compra del City National Bank de Florida. L'Audiencia argumenta la desestimació del cas perquè considera que el jutge buscava castigar de forma exemplar l'expresident de Caja Madrid per convertir-lo en culpable de provocar la crisi econòmica. Una altra mostra de l'allargada ma del PP entre els magistrats dels tribunals espanyols.

I Mariano Rajoy mentrestant ? Va fent, gràcies. Ahir el president del govern presentava a La Moncloa l'informe de reforma de l'Administració. Evidentment, les principals recomanacions afecten aquelles comunitats que tenen organismes i empreses que competeixen amb les estatals. Mariano pretén convèncer autonomies i partits per tal d'aprimar la despesa pública. Un fet que no és res més que eliminar aquells organismes propis, com els catalans, per tal d'evitar que formin part de les estructures d'un estat aliè a l'espanyol. D'aquesta manera el cap de govern aconsella suprimir agències d'energia, instituts de meteorologia i oficines exteriors. Visca en centralisme camuflat!

En el terreny internacional, al marge del que publica El Confidencial.com en que es fa ressò del colpidor informe de la OCDE sobre la manca de mesures que Espanya aplica per lluitar contra el suborn, cal ocupar-nos de la demanda que el FMI de Christine Lagarde fa a Espanya, emplaçant al govern a fer un pas mas en la reforma laboral, rebaixant salaris, abaratint els acomiadaments i tocant els convenis col·lectius. Pel demès tot els sembla raonablement bé, Menys Mal!

Als que no els sembla presicsament bé les reaccions de CDC vers Josep Antoni Duran i Lleida són als diversos dirigents d'UDC que, segons explica El Periódico, haurien suggerit al líder d'Unió que deixi la secretaria general de CiU, perquè la situació és insostenible. Veurem si el democristià mou fitxa i fa un pas que més d'un agraïríem en gran manera, pel bé de la independència del nostre país.

Finalitzem La Mossegada amb les perles del dia. La primera ens arriba de terres valencianes, on el PP ha presentat una proposta a les Corts que segueix furgant en la ferida lingüística. La proposata demana que la Generalitat que presideix Alberto Fabra sol·liciti a la Real Academia Española que deixi de considerar el valencià com una variant del català. Segons la iniciativa popular, el valencià parteix del S. VI abans de Crist i d'acord amb filòlegs i lingüistes poden denominar-lo i regular-lo com els plagui, igual que han fet a l'Aragó. Queda clar que aquests filòlegs i experts deuen tenir tots el carnet de qui tots suposeu. Al final, no us estranyi que la revisió que s'impulsa darrerament acabi considerant el Català que parlem acabi essent un dialecte del Valencià.

Llegim a La Vanguardia que un nadó de 19 mesos ha rebut l'esborrany de la renda. Una altra notícia sorprenent després de la que comentàvem sobre els 17.000 euros reclamats per l'Agència Tributària a un nen de 5 anys. Arran d'aquestes informacions i fruit de la buidor de les arques públiques, Hisenda es plantegi ja enviar notificacions als nonats. Potser amb la reforma del ministre Wert també es prioritza que els menors aprenguin a complir amb les seves obligacions fiscals, abans de saber llegir i escriure.

I acabem amb un fenomen de la televisió, perquè Frank de la Jungla també és un dels famosos que vol "el passaport català". Un curiós personatge que va convertir-se en musulmà perquè era l'única manera d'anar a La Meca. En fi internaute, es veu que en Frank s'ha cansat de tractar amb certes bèsties i escoltar tantes animalades i ara aposta per venir cap aquí. Ho llegim a l' E-noticies.