Amics, coneguts i no saludats

Bon dia i bon dimecres internautes. Escrivia el filòsof Francis Bacon que 'L'amistat duplica les alegries i divideix les angoixes per la meitat'. Una més cap aquí el mestre Josep Pla catalogà les relacions interpersonals en aquestes tres grans categories: amics, coneguts i saludats. Precisament moltes salutacions no rebé ahir el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, el qual deuria tenir la impresió que assistia a l'entrega dels Premis Fi de Carrera "política" i no als dels millors estudiants. A l'hora d'entregar els guardons, el ministre degué sentir-se una mica com Cirano de Bergerac, ja que una dotzena dels premiats el deixaren amb un pam de nas, negant-li la salutació com a mostra del seu rebuig a la reforma i a les retallades en l'ensenyament 

El matí però ens duia bones notícies, per estrany que sembli. Una baixada de l'atur en 15.000 persones a Catalunya i 98.000 a l'estat posaven la nota positiva a la jornada. De tota manera, i tal com recull la majoria de premsa escrita, fa només 2 anys l'actual vicepresidenta del govern treia importància a la baixada d'atur, perquè l'augment de contractació en aquesta època és un fet lògic, estacional i sense mèrit. Novament, constatem que els polítics són esclaus de les seves paraules i enemics de les hemeroteques.

D'altra banda, un dels que ha hagut de deixar la feina és Xavier Martorell, fins ahir Director de Serveis Penitenciaris. Han hagut de passar mesos perquè finalment fes el gest i deixés el seu càrrec, després que es coneixés els seus presumptes encàrrecs per espiar polítics i directius del Barça. No sabem quin és el futur professional que li espera, però no descartem que vista l'experiència adquirida, acabi muntant una empresa de detectius sota el nom de MÉTODO 4.

Si ahir en feiem ressó de la possible ma negre del govern espanyol en la fallida reunió entre el president de la Generalitat i el ministre francès de Defensa, avui ho tenim una mica més clar, tenint en compte les paraules del ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo. El dirigent fent ús de la ja coneguda "xuleria" afirmà que la Generalitat tindria més èxit en les relacions internacionals si es fessin sota el paraigua del ministeri. No tardà massa el portaveu del govern català a replicar-li que 'millor sols que mal acompanyats'.

Al marge d'aquestes consideracions observàvem la curiosa actitud d'ICV i la CUP vers la compareixença al Parlament de l'ambaixador d'Israel, Alon Bar. Ambues formacions decidiren boicotejar la seva assistència com a crítica a la política del govern jueu vers el poble palestí. Potser caldria recordar-los la informació publicada per ABC fa pocs dies, en que l’ambaixador palestí a Madrid, Musa Amer, es mostrava clarament favorable a la unitat espanyola, afegint que això també seria favorable a la causa palestina. Valdria la pensa que els amics progressistes del poble palestí llegeixin de tant en tant els diaris per conèixer millor les amistats perilloses.

Finalitzem amb les perles de la jornada. Fruit de la sequera d'idees brillants, el PPC ha presentat una campanya per recollir propostes ciutadanes que ajudin a combatre l'atur. Quan un partit que té majoria absoluta al Congrés fa aquest tipus de propostes, venen ganes d'apretar a córrer, perquè fa la impressió que no confien ni en ells mateixos.

Una altra per nota. Mariano Rajoy en la seva compareixença al Senat etzibà una frase al senador de CiU Josep Lluís Cleries, que n'hi ha per sucar-hi pa: 'A Catalunya li va molt bé amb Espanya, i a Espanya amb Catalunya'. Si ens arriba a anar malament, com estaríem internautes!

I acabem al zoo, perquè segons científics de l'Institut de Biologia Evolutiva, la causa del color blanc d'un dels goriles més famosos del món, hauria estat l'endogamia. Els experts expliquen que Floquet de Neu era fill del seu tiet i la seva neboda. Deu anys després de la seva desaparició i amb uns quants cabells més blancs com Floquet, ens assabentem que els món animal també té secrets de família.