D’on no n’hi ha, no en pot rajar

MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ
 
Encara no han passat ni dos dies de les darreres declaracions de Duran que ja ha tornat a atacar de nou. I aquest cop ho ha fet sense embuts, pensant-se que només hi havia càrrecs fidels d’Unió i carregant-se tot el què li ha passat per davant del nas. En el seu discurs de divendres a l'assemblea Intercomarcal d'Unió a l'Hotel AC Palau de Bellavista, el líder d’Unió va etzibar dures crítiques a TV3, RAC1, CDC i alguns membres d’Unió al considerar que estan aplanant el camí d’ERC. El Diari de Girona ha tingut accés a la gravació del lamentable “discurset” més propi d’un animal ferit que d’un líder d’una formació política. El què sorprèn, però, son les formes, doncs a banda de del contingut, va afirmar que el procés de Transició Nacional “quedarà en un no res” , que ERC “ no té ni puta idea de responsabilitat de governar” , va reptar a “trobar-nos d’aquí 4 anys”, va riure’s dels alcaldes que penjaven l’estelada i va carregar contra els unionistes de la Cerdanya que el van criticar...Si Shakespeare aixequés el cap li diria aquella frase tan coneguda: “És millor ser rei del teu silenci, que esclau de les teves paraules” . Val a dir, que Duran ahir va demanar disculpes pel “to poc respectuós” amb el que va parlar d’ERC, però que per la resta, no faria cap mena de comentari.

Però encara que Duran cregui que Junqueras és “un bon xicot”, també ha advertit que ell és adversari d’ERC. Tant de bo tingués raó l’escriptor britànic, però malauradament, i com gairebé sempre, el Govern li ha perdonat aquesta deslleialtat i han tret ferro a l’assumpte. El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha negat que hi hagi cap “crisi” de partit i ha recordat que ERC també ha governat amb “errors i encerts”. No entenc com no els hi cau la cara de vergonya cada vegada que han de sortir a defensar aquest senyor.

Per altra banda, tenim les “inestimables” declaracions del Sr. Corbacho, ex-alcalde de l’Hospitalet i diputat del PSC. Ha explicat, en declaracions a l’ACN, que el PSC no és un partit independentista i que la seva proposta de federalista plantejada des de Nicaragua no s’entendria a l’Hospitalet. Què es pensa Sr. Corbacho, que els ciutadans de l’Hospitalet son curts o què? ... De totes maneres, sona més a excusa pel mal plantejament que fan de tot plegat, que a argumentació lògica. El PSC no pot anar utilitzant i manipulant la ciutadania de l’Hospitalet quan i com li ve de gust, doncs ja tenen prou capacitat per decidir els seu futur tots solets i sense ajuda ni mals consells que acaben fomentant l’odi en alguns sectors. Clar que el seu primer secretari, el qüestionat Sr. Pere Navarro, ha tornat a insistir en que no formaran part del Pacte pel Dret a Decidir...i crec que li han vist les orelles al llop i per això s’han fet enrera, doncs al PSOE, no crec que li faci massa gràcia tenir aquest representant, que no sap mai on navega, a les seves files.

També tenim noticies de la Delegada del Govern, la Sra. Llanos de Luna, que està investigant els ajuntaments que pertanyen a l’AMI, al·legant que només vol informació per saber si s’ha pagat la quota. Un altre exemple de la manca de democràcia del partit que representa. Que es preocupi dels impagaments d’Intereconomia, que han de “marxar per potes” abans del dia 18 de juliol de la seva seu perquè estan en fallida i caiguda lliure, i traslladar-se a uns locals sense condicions d’un polígon de Leganés. La cadena espanyolista per excel·lència està en situació límit, doncs suposo que l’audiència ja se n’ha cansat de sentir bestieses que desperten els instints més animals, amb la diferència que els animals no són racionals, i alguns personatges tampoc.

Aquests atacs gratuïts a l’independentisme, per la seva manca d’arguments, fan que la paciència s’acabi, i no només la dels catalans, sinó també la dels que son contraris a tot el referent a la nostra terra. És a dir, nosaltres tenim pressa, molta, pel bé de tots, sense condicions i SEMPRE de manera pacífica, però mentre fem concerts, concentracions , paradetes informatives, encesa d’estelades, fires itinerants i molta feina poc reconeguda, amb una base sòlida de cooperació, sentiment, arguments i dignitat, actitud de la qual hem de sentir-nos orgullosos, hi ha quatre brètols que aprofiten per agredir físicament persones i establiments per sol fet de ser catalans i/o mostrar-se partidaris de la Independència o del Dret a Decidir.

A banda dels continus atacs, dels quals la majoria de mitjans ni tan sols se’n fan ressò, a les paradetes informatives de l’ANC de l’Hospitalet i d’altres indrets per part de quatre desgraciats, dels desperfectes a la Seu Nacional de Solidaritat Catalana, i d’altres fets aïllats, el succés més escandalós i imperdonable dels últims dies és l’apunyalament d’un jove a Igualada, mentre participava en els actes de la Revetlla de Sant Joan organitzats per Òmnium Cultural i el Casal Independentista. Els agressors s’hi van presentar amb símbols feixistes. Trist, molt trist i indignant, haver de passar per això...Per això, des de la Mossegada, volem donar tot el nostre suport al jove ferit i a la seva família.

Res pertorba tant la vida humana com la ignorància del bé i el mal“ (Ciceró, escriptor, orador i polític romà)