El Preu de la Fama

MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ

En revisar l’actuació política dels últims temps, i fent memòria de temps passats, no sé ben bé si la paraula ÈTICA entra dins els paràmetres de la classe política, ni tampoc sé si en saben el significat d’aquesta disciplina filosòfica que tracta de la MORAL ( en quan a tot el concernent als costums, els actes i els pensaments humans respecte a llur bonesa o malesa ). El què si està clar és que se n’omplen la boca cada vegada que surten a fer declaracions. Tal i com deia Johann Gottfried von Herder (filòsof del romanticisme alemany, 1744-1803): “Per la política, l’home és un mitjà; per la moral és un fi
Els darrers esdeveniments fan que la Sra. Sánchez Camacho estigui de nou en boca de tothom pels seus continus coquetejos amb els diners...I és que li agraden més que altra cosa... Es veu que és de gustos cars aquesta noia. Ara ja sabem que el silenci en afers matrimonials, extra-matrimonials i potser xafarderies d’altres membres de partit valen 80.000€. Una quantitat gens menyspreable donat els temps que corren i que li seran lliurats a canvi de retirar la seva denúncia a l’agència Metodo3.

L’esmentada agència, més famosa que “La monyos” , i que sembla ser que és l’única agència que hi ha en el món mundial, va fer fallida, és a dir, estava en suspensió de pagaments o , això mateix, és el que ens varen fer creure. Doncs resulta que ara ha estat capaç de signar una mena de “pacte de silenci” pagant 80.000€ a tota una “diputada” que va prometre que arribaria “fins al final de la qüestió”...Ai, senyor, li escau tant la frase “ por la boca muere el pez”! I mai més ben dit, doncs de “boca” en té i molta. Per la seva banda, CIU, ja ha demanat la seva compareixença i la del Sr. Zaragoza ( PSC) al Parlament.
La santa Sánchez Camacho, diu que destinarà els diners a finalitats socials... Tant de bo, perquè fan prou falta, el problema és que ja no ens creiem res d’aquesta senyora que menteix reiteradament i sense complexes. De fet, si ho fes, tampoc li representaria un gran esforç, primera perquè li han caigut del cel a canvi de “deixar el botox segellat”, d’estar calladeta, i perquè els hi interessa a ambdues parts. En segon lloc, perquè resulta que està a la llista dels 40 “privilegiats” que varen rebre sobresous del PP i que ahir se’n feia ressò al diari El Mundo ( sembla estrany, oi?)...Val a dir que la cúpula del PP s’ha repartit 22,3 milions d’euros de sobresous de les dues últimes dècades i que a Sánchez Camacho li haurien suposat uns 229.373€. Doncs bé, aquesta llista deu ser com “ els 40 principals” però en lloc de cantants, hi ha lladres i feixistes podrits de diner públic. Per ella, potser 80.000€ son xavalla, doncs si en època de crisi tripliques el sou pel sol fet d’anar contra la llibertat d’un país, entenent com a país Catalunya, és perquè estàs molt mancada d’ètica i dignitat.
A banda d’això, resulta que encara té la poca vergonya de donar lliçons de moral a la resta, d’exigir que la Generalitat li pagui l’escolarització del seu fill en castellà i de no haver declarat MAI els sobresous a Hisenda, tal i com marca la llei als qui tenen responsabilitat com a senadors i que és d’obligatori emplenament...potser encegada per l’ambició no ha vist la casella on hi posa “béns del senat” o senzillament la seva avarícia està per sobre del bé i del mal.
En fi, cada dia ens en trobem una de nova, i la sensació de presa de pèl en tota regla és cada vegada més insuportable, però el què fibla de debò com a ciutadà, és aquesta cara dura que tenen alguns i que, sense immutar-se, fan i desfan amb els nostres diners i emmascaren una realitat ciutadana moralment forta... N’haurien d’aprendre dels ciutadans de Catalunya, que com a mínim, tenen DIGNITAT.
Suposo que a tothom li arriba la seva hora, per un motiu o per un altre, i en aquest cas, tal i com deia el poeta grec Hesíode ( nascut a la segona meitat del segle VIII a.c.): “La fama és perillosa: el seu pes és lleuger al principi, però es torna cada vegada més pesat i difícil d’eludir