La tendència es reforça

Bona tarda i bon divendres internautes. Diu un vell proverbi xinès que 'El bon general sap vèncer, però també sap no abusar de la seva victòria'. I aquesta és la filosofia que impulsa Esquerra Republicana, a la qual totes les enquestes donen com a guanyadora. La darrera en l'oferia ahir el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, la qual confirma a grans trets l'enquesta que fa uns dies publicava El Periódico. Es confirmaria la victòria contundent dels republicans i la pèrdua de 15 diputats de CiU. Les altres baixes significatives són les de PSC i PP respectivament, mentre Iniciativa es mantindria, Ciutadans augmentaria entre tres i quatre escons, i la CUP doblaria la seva actual representació.

Malgrat no deixen de ser projeccions i estimacions de vot, queda clara la tendència alcista d'ERC i la pèrdua important de CiU. Un augment el d'Esquerra que també es tradueix en Oriol Junqueras, el qual és el líder més ben valorat (5'75%), seguit del seu company Alfred Bosch i el líder d'Iniciativa, Joan Herrera. Al marge d'aquestes consideracions, queda clar que el front sobiranista no tan sols tornaria a guanyar, sinó que a més veuria augmentada la seva diferència.  A més, el baròmetre també destaca el 55'6% de catalans que votarien a favor de la independència davant d'un 23'4% que ho faria en contra. D'aquesta manera, es referma la idea que assolir la Independència no es pas una entelèquia, però no val a badar i cal seguir treballant des de la base i empenyent els nostres representants a seguir endavant amb el procés.

Mentrestant a Madrid, l'olla continua fent xup-xup. Ahir el Ministeri d'Hisenda condicionava, per no dir que feia xantatge, la flexibilització del dèficit autonòmic a la supressió de duplicitats existents en aquests territoris, com ara Catalunya. I evidentment, el PP té varis organismes al punt de mira, com són el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Centre d'Estudis d'Opinió, les oficines a l'exterior i un llarg etzètera. Tot allò que representi la identitat i singularitat catalana per sobre de l'espanyola. El conseller Francesc Homs va respondre amb contundència que si hi ha duplicitats és el govern espanyol el que hauria de suprimir aquests organismes a casa nostra, ja que Catalunya ja disposa dels seus d'acord amb les competències rebudes.

La notícia que ha de ser rebuda i llegida amb atenció és la que protagonitzava, Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón, exmilitant del PP i un dels 7 pares de la Constitució. Segons el jurista, hauria d'haver estat el govern espanyol el que hauria d'haver convocat un referèndum a Catalunya després de la gran manifestació de l'11 de setembre del 2012. Resulta xocant que un exdirigent popular i autoritat jurídica es pronunciï d'aquesta manera i en canvi el senyor Miquel Roca, també pare de la Constitució, no digui ni piu i prefereixi defensar la infanta Cristina, filla de l'hereu polític d'un tal Francisco Franco.

D'altra banda, el Banc d'Espanya, en boca del seu governador advertia que les futures pensions seran tan baixes que s'hauran de compensar amb fons de pensions privats. Un extrem aquest, que fa temps que es veu a venir, però que tampoc garanteix estabilitat si tenim en compte com han actuat les entitats bancàries amb casos tan flagrants com les preferents, en que el valor de les mateixes s'ha vist reduït ostensiblement, arribant a fer quitances insultants.

Acabem la crònica del dia i de la setmana fent-nos ressò de diverses perles. La primera ens trasllada a Alacant, perquè segons recull La Vanguardia, el fracàs escolar no tothom el veu malament, si tenim en compte que una discoteca regalava copes per cada suspens. Així que a la típica pregunta dels pares a final de curs sobre si tenim 'Carbassa o Meló', alguns carbassers somreien d'orella a orella, perquè la llei del mínim esforç encara té compensacions, alcohòliques, això sí. Vista la indignació de la campanya, la discoteca en qüestió s'ha vist obligada a retirar la promoció.

Des del Japó ens arriba la segona perla. Ho llegim també al diari ARA, el qual explica  que l'última tendència en jocs eròtics passa per llepar la còrnia a la teva parella. Un fet, que a part d'angúnia està provocant un munt de casos de ceguesa i està fent d'or les clíniques oftalmològiques que han VIST incrementat el seu negoci, a causa d'aquells atrevits que han reconvertit una famosa frase per 'Allà poso l'ull, poso... LA LLENGUA'.

I sense marxar de l'Orient, ens endinsem en un tema força pelut, literalment parlant, ja que les xineses s'han convertit en consumidores d'unes mitges força peculiars, les mitges de peludes. Una peça de vestir especial que imita les cames dels homes i així provoca l'efecte dissuasori a aquells assetjadors o pretendents no desitjats. En fi internautes, a la Xina es consolida la frase 'On hi ha pel hi ha alegria', si més no, per elles.