Sorpresa, sorpresa

Bon dia i bon divendres internautes. Llegia no fa massa a la xarxa que 'les xifres no menteixen, però els mentiders també utilitzen xifres'. Aquesta frase també la tenen en compte el cuiners de les enquestes al considerar un determinat tant per cert com a error, que sovint no és més que l'engany dels que responen. Sigui com sigui, els sondejos continuen essent una bona eina per conèixer millor la realitat del país. La darrera mostra demoscòpica ens la serveix El Periódico, explicant que si a dia d'avui hi haguessin eleccions al Parlament, ERC es convertiria en la primera força de la cambra catalana (39-40) tal com indica el gràfic.

Si fem cas de l'enqueta queda clar que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, presumptament tenia raó quan afirmà que les còpies no tenen mai tant èxit com els originals, referint-se a Esquerra. Malgrat aquesta pèrdua sobre el paper de la majoria de la coalició nacionalista, la bona notícia seria que les forces que aposten pel dret a decidir veurien incrementada la majoria, per sobre la barrera màgica dels dos terços.

Més enllà de les nostres fronteres el PP continua volen contaminar la imatge de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Després de fer-se públic que la PAH és la guanyadora del Premi Ciutadà Europeu 2013, l'eurodiputat Carlos Iturgaiz digué en una polèmica intervenció i sense esquinçar-se les vestidures que 'avui és Ada Colau i demà serà Otegi'. Per tant, lamentable el manteniment de l'estratègia criminalitzadora Popular, sort que des de la UE no es deixen influir pels cants de sirena i fins i tot els veuen amb bons ulls.

El que no veuen amb bons ulls tant patronal com sindicats és la nova Llei de Transparència impulsada pel govern de Mariano Rajoy. És simptomàtic que ambdós agents socials facin front comú per tal de no fer públiques les ajudes i subvencions públiques que tenen des de fa dècades. I de fet, és fàcil de comprendre, perquè en un context de retallades queda lleig veure segons què. Ho detalla el digital Huffington Post.


Acabem amb dues perles. Diuen que rectificar és de savis, doncs bé, segons Expansión i citant l'informe publicat pel diari The Wall Street Journal, el FMI reconeix errors en el rescat financer de Grècia. Argumenten que la situació d'urgència provocà errors innecessaris com una austeritat extrema i la pujada generalitzada d'impostos. És una llàstima que simples càlculs fets en un excel o en un paper hagin comportat tants damnificats. Veient això, potser que aquí comencin a plantejar-s'ho també.

. El que no retallen els ministres del PP són els comentaris absurds i demagògics adreçats cap a Catalunya. En una entrevista a "El Programa de Ana Rosa" de Telecinco, el titular d'Indústria, José Manuel Soria, s'ha despenjat afirmant que la malnutrició dels nens a determinades autonomies és fruit de tenir televisions i policies pròpies. El que realment són pròpies d'altres èpoques en blanc i negre són declaracions tan poc serioses com aquestes.