La credibilitat: encara existeix?

Bon dia i bon dimecres internautes. L'escriptor nord-americà Mark Twain va escriure que 'La credibilitat és com la virginitat, un cop es perd ja no es recupera'. Una frase intel·ligent que hauria de tenir més en compte José Luis Rodríguez Zapatero, si tenim en compte les paraules que pronuncià ahir en un curs de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo. Segons l'expresident del govern 'el procés independentista no és gens creïble' i segons ell tot es solucionarà pel caràcter dialogant i pactista que sempre ha tingut CiU. Potser en paraules d'un altre això ens hauria de preocupar, però vista la credibilitat del personatge que es passà tota una legislatura negant l'existència de la crisi i dient que recolzaria l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya, no cal que li fem massa cas, malgrat a Josep Antoni Duran i Lleida sí que el preocupa.

El que segueix amoïnant al govern català són les seves finances a l'hora de fer front al pagament de proveïdors i funcionaris. Ahir el conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, es treia del barret l'augment d'un 2% de l'impost de transmissions patrimonials, aquell que afecta als habitatges de segona ma. Amb aquesta mesura, la Generalitat preveu obtenir uns ingressos anuals de 150 milions d'euros. Tot i que tothom sap que la caixa està ben buida, resulta difícil d'entendre mesures com aquesta que no ajuden a incrementar el consum ni incentiven la recuperació econòmica.

Sigui com sigui, no tothom ho passa tan malament si tenim en compte les dades que afirmen que el nombre de milionaris a Espanya s'ha incrementat el darrer any en un 5'4%. No sabem si entre aquests cal comptar-hi Josep Maria Padrosa, ‘número 2’ de la sanitat catalana que com explica El País, compagina el seu càrrec públic amb el d'apoderat de 6 empreses que tracten directament amb el departament de Salut. Nou escàndol d'incompatibilitats que hauria suposat uns guanys per les empreses de Padrosa de 14 milions i mig d'euros durant el 2012. Una taca difícil de justificar per la conselleria de Boi Ruiz que va acumulant un desgast considerable i gairebé incurable.

Mentrestant, el serial del DNI de la infanta Cristina segueix generant reaccions. Aquest matí precisament, el ministre d'Hisenda demanava disculpes pel presumpte comès per funcionaris del seu ministeri, al confondre el número del carnet amb el d'altres ciutadans. Un extrem aquest difícil de creure, tal com indiquen tècnics de l'Agència Tributària perquè els membres de la família reial tenen una numeració especial que conté un munt de zeros inicials i d'altra banda, sembla curiós que en la venda de les 13 propietats investigades apareix sempre el mateix DNI. Però es clar, són els misteris de la vida dels reis i princeses que als súbdits se'ns escapa.

Però al que no se li escapa gairebé res és al jutge Castro, que malgrat tota mena de pressions i entrebancs, estaria investigant també les factures que el marit de Cristina de Borbón hauria enviat a la Generalitat valenciana per disfressar i pagar les despeses de la senyora de fer feines que tenien a l'Institut Nóos fent-les passar per costos de la organització d'un jocs que no es celebraren a la ciutat de Rita Barberá. Ja es veu que a l'Iñaki preferia que els drapets bruts passessin per la capital del Túria enlloc de rentar-los a casa.

Acabem amb unes perles per tal de treure un xic de dramatisme a la desgràcia que han patit els ciutadans de la Vall d'Aran i amb els quals ens solidaritzem des d'aquesta publicació.
La primera perla té força volada. El portal Hoy Cinema explica que La Patrulla Águila ha estat fitxada per la multinacional de l'entreteniment Disney. Aquesta col·laboració dels acròbates de l'exèrcit de l'aire espanyol consistirà en ajudar a la postproducció del film d'animació «Aviones». Interessant pensar que fora consideren que Espanya té un exèrcit de dibuixos animats.

Més enllà del continent europeu, el diari ARA es fa ressò de l'escàndol que sacceja Tailàndia aquests dies, després de la publicació a YouTube d'un vídeo en què es veuen tres monjos viatjant en un jet privat com autèntics magnats i sense estalviar despeses. Els sacerdots apareixen lluint ulleres de sol, bosses de Louis Vuitton o Ipads d'última generació. Una imatge que trenca amb l'estereotip de prudència i austeritat que fins ara ens tenien acostumats. Ja ho diuen que la carn és dèbil però segur que volaven per estar més a prop de Buda i meditar sobre el mal que fa el materialisme, sobre tot, als que no el gaudeixen.

I acabem amb la perla que ens porta el Huffington Post , el qual explica el polèmic regal del líder de Corea del Nord, Kim Jong Un, als seus oficials de confiança per celebrar el seu aniversari. El líder nord-coreà tinguè la brillant idea de regalar-los diversos exemplars de Mein Kampf, l'autobiografia que Adolf Hitler, va escriure des de la presó. Sembla que Kim Jong Un voldria remarcar la bondat de les idees nazis que serviren, segons ell, per la reconstrucció econòmica i militar d'Alemania. Després de llegir això internautes només em queda sospitar que la Delegada del govern a Catalunya, Llanos de Luna, s'ha convertit en l'assessora cultural del líder de Corea del Nord.