Mentides a Cabassos

MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ


És de suposar que tothom coneix aquesta imatge...Si, és Pinocchio , personatge d’animació per excel·lència i representant del valor de la VERITAT. No parlo de MENTIDA, parlo de veritat, perquè és el conte que els hi expliquem als menuts quan els hi hem de dir que no s’han de dir mentides, quan mirem d’inculcar-los uns valors, entre ells, el de la VERITAT.

La cara de perplexitat del personatge davant el que li succeeix cada vegada que diu una mentida, hauria d’ésser la mateixa que els hi hauria de quedar als polítics cada vegada que ens prenen el pèl. I no només la cara, perquè ja són grandets, sinó que a més, haurien d’aprendre a demanar perdó o a rectificar en certes declaracions. Com a curiositat, us diré que el senyor Mariano Rajoy, President del Govern d’Espanya, i el Partit Popular en el seu conjunt, des que ostenten els seus càrrecs corresponents, porten una mitjana d’una mentida cada 7 dies. Us imagineu la feinada que té “Pepito Grillo” que representa la veu de la consciència? A Europa ja se li han enfilat al nas en més d’una ocasió i aquí, a Catalunya, gairebé cada dia. Tant ell, com el seu seguici de ministres, bombardegen amb mentides sense pietat per tal de tenir la ciutadania contenta. No ens podem entretenir a analitzar-les totes, però n’hi ha unes quantes, masses, i si algú té curiositat en tenir-les recopilades les podeu trobar en el següent enllaç.

Aquí ja fa temps que no ens els creiem, ni a ell, ni a cap representants del seu partit, ni la premsa cavernícola, ni els mitjans catalans clarament antidemocràtics,... Per tant, encara no puc entendre com és el partit més votat a l’Estat espanyol i no m’entra al cap, com la gent d’Espanya està tant adormida veient un país tocat i enfonsat que no s’ha preocupat d’ells. No entenc com no surten cada dia al carrer, no entenc com no es presenten alternatives ciutadanes,... De fet, al país veí, el conformisme està a la ordre del dia. Em ve al cap una gran frase d’Immanuel Kant, filòsof alemany, que està en el seu llibre “Què és Il·lustració?”: “ És tan còmode ser menor d’edat! Si tinc un llibre que pensa per mi, un pastor que reemplaça la meva consciència moral, un metge que jutja la meva dieta, i així successivament, no necessitaré del propi esforç!”

Sembla, però, que no tenen qui els aturi, doncs les darreres declaracions d’alguns ministres fan feredat:

De Guindos, apunta a “ajustos menors” en l’IVA d’alguns productes i assegura que Bankia ara és “més solvent”, clar ministre, amb els diners de tots, segur que sí... Tot i això l’Audiència espanyola, s’encarregarà d’investigar Bankia , Bancaja i Cajamadrid per l’estafa de les preferents. Clar que si ho fa l’Audiència espanyola tinc els meus dubtes...ja n’estem escarmentats.

Cal esmentar també la “gran” Fàtima Ibàñez i el seu grup “d’assessors” que aproven l’informe que preveu baixar les pensions... Sort que està elaborat pel "grup de savis (experts)"!

Per altra banda, Wert amenaça amb no perdonar ni un euro a la Generalitat per escolaritzar en castellà...”pagarà fins l’últim euro”!

Un altre que tampoc ha callat, ha estat en Conseller d’Economia madrileny, Enrique Ossorio, quan ha posat l’ull en el concert econòmic basc, exposant que Navarra i el País Basc haurien d’aportar diners a la resta de comunitats autònomes.

I ara també sabem que l’objectiu de la sra. Llanos de Luna és “acabar” amb la Sobirania fiscal...podríem dir que “ qui no té feina el gat pentina”...
A Catalunya ja no ens els creiem, ja no els escoltem, els catalans ja fa temps que li hem deixat aquesta cara de vacil·lació al Govern per la nostra manera de ser, per la nostra manera d’actuar.... Ja no sap que fer amb nosaltres ! 



Si senyor, per molt que vulguin manipular-nos , insultar-nos, amenaçar-nos i, fins i tot, comprar-nos, no defallirem en la lluita cap a la nostra llibertat. EL POBLE DE CATALUNYA ESTÀ BEN DESPERT I ARA MÉS UNIT QUE MAI PER ASSOLIR LA INDEPENDÈNCIA.


Ara bé, aquí tampoc tot són “flors i violes” entre la nostra classe política, també tenim molta feina a fer i cal fer-la amb rapidesa, doncs la situació és d’emergència social, agreujada pels diners que encara ens deu l’Estat espanyol i pel deteriorament en les relacions amb el mateix. La majoria de ciutadans varen donar suport a un projecte cap a l’Estat Propi i, de moment, encara no hi ha full de ruta en ferm... El MHP Sr. Mas compareixerà avui per donar-ne els detalls, però penso que passats gairebé set mesos des de les eleccions potser haurien de ser solucions i no intencions. Perquè hom pot pensar que també ens varen mentir amb el “suposat” vot útil i , això, seria nefast per qui fa massa anys que defensa en el “peix al cove” i s’ha apuntat a l’independentisme.

Cal recordar, com a homenatge a Josep Tarradellas, en el 25è aniversari de la seva mort:

“Jo no sóc, mai no he estat, marxista, ni socialista, ni comunista; vaig començar en el nacionalisme català d'esquerres, i he estat sempre fidel al que vaig aprendre en la meva maduresa política: que la Generalitat és el principi de l'existència nacional de Catalunya”

Josep Tarradellas i Joan va ser President de la Generalitat de Catalunya del 1954 al 1980, encara que va estar a l’exili a Suïssa i a França des de l’any 1939 al 1977.