Un desgraciat

Bon dia i bon dilluns internautes. La campanya electoral segueix pujant de to, si més no a partir de les informacions que aquests darrers dies ha anat publicat el diari El Mundo. El rotatiu de Pedro J. ha destapat una suposada trama de finançament a partir d'un pressumpte esborrany elaborat per la policia. En aquest esborrany, que per cert no en té coneixement ni el ministre de l'interior ni el jutge del 'cas Palau', s'implica Jordi Pujol, Artur Mas i Felip Puig en el cobrament de comissions il·legals per suposadament finançar Convergència. No farem sang amb el tema, perquè em sembla d'una falsedat tal, com la informació de caràcter similar que un dia implicà l'exvicepresident Carod Rovira, amb unes comptes a Suïssa que mai van existir.

La guerra bruta, doncs, ha començat amb calumnies i querelles per part dels perjudicats. Només caldria fer una reflexió, per a que no quedi cap mena de dubte sobre la credibilitat del mitjà, i és que aquest és el mateix diari que va publicar informacions sobre una suposada trama etarra que demostraria l'autoria dels atemptats de l'11-M a Madrid. Un fet que, malgrat haver-hi una sentència ferma que desmenteix totalment aquesta línia d'investigació, El Mundo continua defensant a capa i espasa. Per tant, aquest mitjà hauria de mirar mes per l'objectivitat i la veritat enlloc d'apostar pels desitjos, més o menys foscos.

En quan al debat celebrat ahir a TV3 podriem considerar-lo com un cafè descafeïnat, amb llet desnatada i sacarina, és a dir, el conegut popularment com un desgraciat. I és que després de dues hores els espectadors van quedar-se amb la imatge a les retines que cadascú hi deia el seu monòleg i no acabaven d'entrar en el cos a cos. Un debat que no tingué vencedors perquè no aportà res que ja no haguéssim escoltat aquests dies, a l'igual que ben poc vam escoltar l'encara líder del PSC, al qual fins i tot, el moderador Ramon Pellicer, va recordar-li que era el candidat amb més dèficit d'intervencions. En una de les escasses participacions afirmà que els socialistes catalans estan a favor d'una consulta legal i acordada, afegint que segur que el govern espanyol es mostraria a favor de pactar aquesta consulta. No sé, si aquest candidat tan desangelat és un il·lús o bé pretén que els catalans combreguem amb rodes de molí a aquestes altures de la pel·lícula.