País tercermundista?

Bon dia i bon dijous internautes. Un que és amant de les cites i refranyers populars troba autèntiques perles que descriuren perfectament certs comportaments i personatges. Én una entrevista a la candidata Alícia Sánchez-Camacho al programa Àgora, el periodista Xavier Bosch li desmuntà un dels arguments que la líder del PP Català venia emprant des de feia dies. Segons documentava, la Unió Europea responia el 2004 una pregunta sobre la independència d'Algèria, en la qual s'afirmava que en un procés de secessió un nou estat seria Tercermundista. En realitat el text no deia Tercermundista sinó Tercer estat. Al corregir-la amb la cita original, Sánchez-Camacho s'escudà en que aquesta dada li havien facilitat  des del govern de Madrid, on per cert no deuen recordar que 'antes se coge a un mentiroso que a un cojo'

Ahir, debat estrella a 8tv conduit magistralment pel mestre Cuní. A partir d'un nou format a 3, el programa i el moderador donaren més joc que no pas el que vam seguir a la televisió pública catalana. A grans trets, poques novetats ofertaren els candidats de CiU, PP i PSC. Tot i així, l'encara líder dels socialistes catalans, torna a perdre l'oportunitat de reivindicar-se com una alternativa amb cara i ulls, perquè l'etiqueta del federalisme no acaba de quallar ni entre la ciutadania ni entre els votants socialistes. En alguns moments, malgrat els intents de Josep Cuní, semblà més un cara a cara entre Alícia Sánchez-Camacho i Artur Mas, que per cert, en varies ocasions van fer un front comú per culpar al Tripartit del deute generat durant el seu mandat, és a dir la vella tàctica del 'i tu més'.

A diferència del discurs que el PP va escampant per Espanya, al debat no afloraren les informacions publicades pel diari El Mundo sobre comptes secrets a Suïssa. Això sí, el ministre més bromista dels populars, Cristóbal Montoro no se'n va poder estar de fer el seu comentari burleta al Congrés de Diputats. Segons el titular d'Hisenda, ha de ser Artur Mas el que ha de comparèixer per donar explicacions sobre els comptes no declarats, donant per certes les informacions del diari. Evidentment, l'esborrany policial segueix sense aparèixer.

Finalitzem l'editorial parlant del vídeo del Financial Times on s'esplica que Catalunya sortiria beneficiada i seria autosostenible, tant que fins i tot, seria l'estat més ric del sud d'Europa superant països com Portugal, Grècia, Itàlia i Espanya. Aquí queda la dada d'un dels diaris més prestigiosos en informació econòmica. Segur que a Madrid no el llegeixen.