L'espoli mai ha existit

Bon dia i bon dimarts internautes. En ple debat sobiranista l'ofensiva mediàtica pren rumbs diversos. La Fundació FAES aterrava a Catalunya per presentar un informe de 91 pàgines en les que explica la inexistència de l'espoli fiscal al Principat. Aquest estudi de la fundació d'Aznar argumenta que la Generalitat s'ha dedicat sistemàticament a facilitar xifres falses per crear un fals mite del nacionalisme català. Per tant, titlla els resultats de les balances fiscals com ficticis, igual de fictícies foren en el seu moment afirmacions com l'existència d'armes de destrucció massiva a Iraq o l'autoria dels atemptats de l'11-M a Madrid, ambdós defensades i impulsades fins el dia d'avui per l'expresident del Govern espanyol i actual president de la FAES, el laboratori d'idees de bomber del PP, amb perdó pels bombers.

Parlant de manca de credibilitat, fixeu-vos en el que diu un altre estudi, aquesta vegada del Instituto Valenciano de Análisis Económico, que curiosament també intenta desmentir el dèficit fiscal de 16.000 milions que patim anualment els catalans. La bomba informativa que ens ofereix aquest Institut és que resulta que Catalunya té un superàvit de 4.357 milions, gràcies a la solidaritat de la resta d'altres territoris. I no nosaltres sense saber-ho!

Sembla que la Delegada del govern espanyol a Catalunya ha volgut seguir les passes de Mas i s'ha reunit amb una seixantena de representants consulars a Barcelona. Ho ha fet escortada pel Cap de Policia Nacional a Catalunya i per un General de la Guàrdia Civil. Llanos de Luna ha volgut recordar als diplomàtics que l'únic interlocutor vàlid que tenen els estats que representen és l'estat espanyol i per tant, no han de fer cas de les reivindicacions del President de la Generalitat.

President que va seguir sent blanc dels atacs del PP, si tenim en compte les innocents paraules del vicesecretari general dels populars, dient que Artur Mas representa un perill real per la democràcia. El dirigent popular feia una crida a la ciutadania per tal que responguin de manera radical a les urnes el proper 25 de novembre.

En l'àmbit de defensa, l'actual ministre Pedro Morenés i exdirector general  de l'empresa de míssils MBDA, afirmava que la unitat d'Espanya no està en perill i que l'exèrcit és plenament conscients de la gravetat que representa el desafiament català, però que no es pronuncia públicament. Sembla que el ministre va voler treure ferro a la prohibició que tenen els vaixells de sortir a navegar sense la bandera 'roja y gualda' i als recents vols rassants de varis caces per les comarques catalanes. Aquesta normalitat esgrimida per Morenés un dia pot portar-nos a trobar-nos una filera de tancs a la Diagonal o a l'Autopista, un fet normalíssim, no? 

Indignat es mostrava en roda de premsa el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, amb el tractament que esta rebent la Generalitat per part de RENFE, la qual està menystenint les queixes i expedients de la màxima institució catalana. Sancions que segons Recoder poden arribar a gairebé els 4 milions d'Euros pels reiterats retards i incidències de la companyia. Aquesta però ha contraatacat denunciant que la Generalitat encara els deu 300 milions pel servei que presten a Catalunya. Sembla mentida que d'això en diuen un servei, perquè de servei més aviat poc, o si no només cal consultar als usuaris que diàriament pateixen indignats les incidències, incompetència i manca d'inversions de RENFE.