Els gais guanyen al PP


Bon dia i bon dimecres internautes. Encara amb la ressaca de la victòria d'Obama a la presidència dels EUA, Europa veu amb preocupació els plans de retallades que venen més enllà de l'Oceà Atlàntic. La recuperació econòmica europea no s'escapa de la globalització i cal tenir ben present l'evolució que pugui tenir el país nord-americà un cop apliqui el fiscal cliff, un pla de retallades que suposarà una tisorada de gairebé 600.000 milions de dòlars i podria fer caure novament en recessió el país més poderós del món.

Parlant de victòries, la que va assolir el col·lectiu de gais i lesbianes després que el Tribunal Constitucional desestimés el recurs presentat el 2005 pel Partit Popular. Aquest fet suposa un guany de les llibertats individuals de les persones. De fet, el Constitucional poc marge tenia perquè des de la seva aprovació ja s'han celebrat més de 25.000 casaments. Llàstima que aquesta visió progressista, que suposa una derrota moral pel PP, no fos la mateixa quan els magistrats van escapçar l'Estatut.

Un dels que en el seu dia va promulgar la recollida de 4 milions de signatures contra aquest Estatut fou l'actual titular de La Moncloa. Mariano Rajoy es mostrava ahir obert a trobar solucions al conflicte català, esgotant totes les vies de diàleg amb Mas. Tot i així, el concepte diàleg el té una mica distorsionat, perquè si realment vol crear ponts de diàleg no ajuden massa la campanya de la por i delcaracions com que 'el President de la Generalitat s'està equivocant molt' i 'al President del Govern no se li pot demanar mai que vagi en contra de la llei'. El que no expliquen ni populars ni socialistes és per què  no volen canviar aquesta llei, fonamentalment, perquè no els interessa perdre la gallina dels ous d'or.

Rajoy en l'entrevista que li feia la COPE ahir també va manifestar-se totalment en contra de l'euro per recepta que s'aplica a Catalunya, perquè diu que aquesta situació comporta que els ciutadans es vegin castigats doblement per les mesures que ja va prendre l'Estat. Ara bé, la doble moral del Sr. Rajoy amaga que a la Comunitat de Madrid, governada pel seu mateix partit, també s'aplica la mateixa mesura que a Catalunya. Esperanza Aguirre li recordava al líder del PP, que apujar impostos no va contra la filosofia del partit ja que que en el seu dia el President del Govern va prometre que no apujaria impostos i pocs mesos després ho feia alegrement.

Bofetada internacional la que ha rebut el PP per part dels conservadors britànics. La notícia es filtrava a la premsa i explicava que una delegació de polítics populars van reunir-se fa pocs dies amb representants dels tories a Escòcia per tal d'acordar fer un front comú contra les possibles independències d'Escòcia i Catalunya. Els espanyols van rebre amb fredor la negativa britànica i amb sorpresa el fet que no siguin partidaris d'expulsar els nous països de la Unió Europea.

L'anècdota del dia la posa una notícia sorgida del Congrés dels Diputats, on 30 diputats han perdut els IPAD's que se'ls havien facilitat l'any passat. És curiós que aquests il·lustres representants extraviïn aquests enginys tecnològics tan preuats, però vaja, és ben savi el refranyer català quan diu que De lladre d'un ou, a lladre d'un bou.