Qui ens ve a donar lliçons?

Bon dia i bon dilluns internautes. Sensacional la portada de l'ABC dedicada a una gran d'Espanya, i no és la Pantoja sinó Cayetana Fitz-James Stuart, més coneguda com la Duquessa d'Alba. Aquesta senyora, coneguda especialment per la seva loquacitat intel·lectual afirma que 'el que passa a Catalunya és molt perjudicial i poc patriota'. És simptomàtic que fins i tot una de les reines de la premsa rosa opini sobre la situació catalana, però una persona que és la terratinent més gran d'Espanya en una de les regions més subvencionades, poca legitimitat té per parlar de patriotisme. Això sí, al poti poti en forma de creuada anticatalana cada vegada s'hi agegeixen més freaks.
 
Un altre tema candent que sembla que s'hagi generat en els darrers dies és el problema dels desnonaments. Una qüestió espinosa i delicada que els governs han obviat de la seva agenda durant anys i que ens aboca a la xifra esgarrifosa de 350 mil famílies desnonades des de 2008. Resulta indignant que a partir d'una sèrie de suicidis i de les properes eleccions el govern espanyol i el PSOE hagin començat unes negociacions d'urgència per intentar resoldre un drama que fa anys que dura i que no pot solventar-se amb una llei hipotecària feta de pressa i corrents i sense haver consultat les plataformes d'afectats per la hipoteca.

Seguim amb el festival d'improperis del cantó fosc, aquest cop d'un vermell fosc. L'expresident d'Aragó, Marcelino Iglesias va llançar un missatge insultant i mesquí afirmant que 'l'hipernacionalisme de França i Alemanya provocà molts desastres amb un resultat de 100 milions de morts.' El sol fet de posar al mateix nivell aquests moviments feixistes amb el nacionalisme català és lamentable i barroer, però el més llastimós és que aquestes paraules les pronuncià en un míting del PSC a Lleida, on per cert, Pere Navarro no va rebatre el seu company del PSOE. No és estrany el que diuen les enquestes sobre els socialistes catalans si tenim en compte l'ajuda que els brinden els seus col·legues del carrer Ferraz de Madrid.

Acabem amb Oriol Pujol, perquè el secretari general de Convergència explicava en una entrevista a la COPE que Catalunya està oberta a negociar amb Espanya, però hi ha un escull que ho fa difícil i es diu Joan Carles I. En aquest sentit el diari El Mundo es fa ressó d'aquesta entrevista i a més deixa entreveure que el Príncep Felip podria acceptar la independència, una hipotesi que indigna els lectors d'un diari que, els darrers temps, ve alimentant un caldo de cultiu antimonàrquic.