Tranquilitat i bons aliments

Bon dia i bon dilluns internautes. La incògnita s'ha desvetllat i el poble s'ha pronunciat contradint tots els pronòstics apuntats per unes enquestes gens afortunades, ja que cap d'elles, ni una, encertaren. En una primera anàlisi és evident que la campanya de CiU no ha quallat, probablement per diversos factors com: guerra bruta des de Madrid, les retallades i segurament una estratègia equivocada, donant per fet que podrien assolir una majoria absoluta clara. Per tant, Artur Mas, malgrat haver guanyat les eleccions, ha fracassat en aquests comicis.

Toi així, no cal oblidar que els partits partidaris de l'Estat propi són majoria al Parlament i si a més, sumem els que defensen el dret a decidir aleshores el panorama no és tan dolent com se'ns vol vendre des de la capital del Reino. A grans trets no us aniré repetint el nombre de diputats, perquè a hores d'ara tothom els coneix, però si que m'agradaria posar sobre la taula algunes incògnites que marcaran aquesta nova legislatura:

- El retrocés de la coalició nacionalista, donarà un paper més important a Duran i Lleida, que sempre s'havia mostrat contrari a radicalitzar el missatge nacionalista?

- Si tan afeblida ha quedat l'opció sobiranista, perquè el PSC ha tret els pitjors resultats de la història i el PP ara ja no és la tercera força sinó la quarta?

- AcabarĂ  pactant ERC amb CiU, tenint en compte el desgast que poden provocar les futures retallades que es produiran aviat?

- Els partits compromesos amb el dret a decidir consensuran una proposta conjunta per fer possible la consulta?

- Per què la premsa internacional fa una lectura ben diferent de la de Madrid i diu que el procés sobiranista no s'ha acabat sinó que s'ha reorganitzat?

- El missatge poc clarificador, sovint contradictori, d'Europa respecte a l'expulsiĂł o no de Catalunya ha influit en les votacions d'ahir?

- Si els partits independentistes haguesssin pactat una llista Ăşnica, els resultats haurien estat els mateixos?

- El divorci entre Laporta i Solidaritat ha provocat que la formaciĂł de LĂłpez Tena desaparegui de l'arc parlamentari?

- Les informacions del diari El Mundo han fet punxar les expectatives de CiU o han estat les retallades?
 

Aquestes són algunes de les preguntes que ens hauríem de plantejar i de ben segur ben aviat anirem aclarint. Aquells que al llarg de la jornada d'ahir em vareu escriure desanimats pels resultats, no defalliu, perquè si rememorem el que passava fa només un any, ningú podia creure que arribéssim fins aquí. Un Estat no és construeix en dos dies, i requereix el seu temps de marinat, per què malgrat alguns tenen molta pressa, un país no pot fer-se de pressa i corrents. Òbviament el full de ruta que tenia Artur Mas s'ha vist alterat pels resultats, però no només cal dur a terme moltes negociacions entre els partits per fer una consulta sinó que el procés ha de seguir marcant-lo també la societat civil que l'11 de setembre del 2012 va sortir al carrer. Tranquilitat i bons aliments, que encara tenim molta feina a fer tots junts.