El mercuri és molt tòxic

Bon dia i bon dimecres internautes. Un dels elements químics més tòxics que forma part dels metalls pesats és el mercuri. Contaminat és com està el PSC on al marge dels pitjors resultats de la història ara se li afegeix un nou cas de corrupció urbanística. En aquest cas, a Pere Navarro no li ha tremolat el pols i ha suspès temporalment dels seus càrrecs a l'executiva, al número 2 dels socialistes catalans, Daniel Fernández, i al responsable municipal del partit, l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos. El balanç a hores d'ara és de 12 detinguts i 26 imputats, entre empresaris, funcionaris i polítics.

Segons les primeres informacions, aquesta xarxa estaria cobrant el 3% de les adjudicacions a les empreses guanyadores. Això sí, exigien com a mínim 120.000 €, o sigui que res de la voluntat. Aquestes quantitats s'haurien repartit entre els polítics i funcionaris de la trama que, afecta els ajuntaments de Sabadell i Montcada i Reixac. Si es confirma aquest nou episodi, seria novament paradoxal perquè fa només 2 anys que la ONG Internacional premiava l'ajuntament de Bustos com a Municipi més transparent d'Espanya. O tenien poca vista o bé tenien subvenció municipal.

En el context internacional els mitjans continuen parlant del conflicte català, i a diferència de la caberna mediàtica madrilenya, apunten que el govern espanyol no pot mirar cap a un altre cantó, pensant que l'independentisme s'ha fos com el gel a l'estiu, però resulta que ara estem a la tardor i les temperatures fredes mantenen aquest sentiment sobiranista entre la ciutadania. Altra cosa és que aquesta voluntat s'hagi fragmentat en diversos partits, però el cert és que segons mitjans estrangers, tan prestigiosos com The Guardian i The New York Times, no entenen com el cap de l'executiu espanyol no comença a fer gestos a partir del nou panorama clarament sobiranista al Parlament de Catalunya.

Acabem la mossegada parlant d'una notícia econòmica transcendent perquè CaixaBanc ha comprat el Banc de València, rescatat ara fa uns mesos pel FROB per la seva delicada situació. No oblidem que l'entitat catalana, presidida per Isidre Fainé, és de les que menys partidaries del procés sobiranista, com ja li ha recordat a Artur Mas en més d'una ocasió, i si no fixeu-vos si amb la nova adquisició el Banc de València canvia de nom o no, per tal de no ferir susceptibilitats dels poders fàctics valencians, tradicionalment poc amics de tot allò que fa olor a català. I una dada que potser a molts els resultarà curiosa: el principal patrocinador del programa de ràdio de Federico Jiménez Losantos, conegut àmpliament pel seu amor a Catalunya, resulta que també és La Caixa. Coses de la vida.