Res de res

Bon dia i bon divendres internautes. No calia ser vident ni quiromàntic per saber el resultat d'una trobada, condemnada ja abans de produir-se. Ambdues parts ho sabien, però tot i així ,s'havia d'escenificar la reunió entre els presidents català i espanyol. El més interessant foren les declaracions d'Artur Mas, fetes per cert a la seu de la Generalitat a Madrid. A la Moncloa, en canvi no va comparèixer ningú i van fer un simple comunicat de premsa.


Segons el President de la Generalitat, Mariano Rajoy no va obrir ni una sola escletxa per negociar el Pacte Fiscal emparant-se en que està fora de la constitució i l'únic que oferí a Catalunya fou una simple millora en el el marc del finançament autonòmic.



Si sou dels que navegueu per la xarxa, llegint i prenent el pols als mitjans de comunicació espanyols, haureu vist que la indignació i la crispació comencen a aflorar en les seves portades i editorials. Sembla que hi hagi unanimitat per fer front comú a les demandes catalanes. PP i PSOE, per exemple també van de la mà en aquest sentit, si tenim en compte les declaracions, moltes vegades coincidents, entre aquestes formacions i el fet que el President espanyol va trucar al lider socialista immediatament després de la reunió amb Artur Mas.

Aquests darrers dies, els polítics espanyols s'omplen la boca parlant de la Constitució, però en canvi molt poc de llibertat, tolerància i pluralitat, com si la Democràcia fos presonera de la Carta Magna. Els temps canvien i les lleis s'han d'anar adaptant a les realitats canviants. Això pel que sembla, resulta incòmode per part d'alguns, que encara no han acabat de pair la pèrdua de sobirania cap a Europa i els resulta indigest la idea de perdre una part del territori conqueirt ara fa tres segles.

Malgrat informacions com les que publica el diari La Razón en que explica que Espanya invalidaria unes eleccions si es fessin en clau independentista, són molts els catalans que viuen aquests dies amb especial il·lusió pensant que un Estat Propi és possible. Un fet paradoxal que ho demostra fou la gran rebuda que tingué el President de la Generalitat al tornar de Madrid. Els assistents, enlloc d'estar tristos pel NO al Pacte Fiscal, es mostraren eufòrics i obsequiaren Mas amb càntics d'ànims i proclames independentistes.