Relleu al PSC

Bon dia i bona hora internautes. Cop de timó al vaixell que capitaneja Pere Navarro. El PSC anunciava ahir canvis al grup parlamentari socialista del Parlament. Uns canvis segons fonts oficials que no tenen res a veure amb les darreres declaracions de l'exconseller Joaquim Nadal fent una crida a la manifestació del dia 11. No tenen res a veure, o sí, perquè Nadal ha deixat de ser de facto lider del PSC al Parlament i un altre dels històrics del PSC Miquel Iceta marxa cap a Europa com tants dinosaures polítics.
Parlant d'economia ens fem ressò del sempre interessant Santiago Niño Becerra. El catedràtic d'economia afirmava ahir que si es pretén sortir de la crisis cal que diverses autonomies, deficitàries des del principi i un llast per la resta que realment produim, despareixin del mapa.

Però es clar, no tots els economistes pensen el mateix, de fet les mesures que economistes i polítics han suggerit uns i posat en pràctica els altres no estan servint de res ja que la realitat els supera. En una entrevista feta fa anys al doctor Fabià Estapè li vaig preguntar com és que si tenim economistes tan bons al país l'economia no va bé i ell, sabi i murri com era em va dir 'és que són bons però després es converteixen en polítics'.

Aquest organisme amb nom de Troika, que ens governa, des d'Europa ahir també tenia una idea d'aquelles brillants, suggerir a Grècia que augmenti la jornada laboral a 6 dies setmanals. La pregunta que em ve al cap és 'fent què?' Si fa anys que no creixen i les previsions diuen que no ho faran en dècades.

I no vull acabar sense referir-me a les declaracions del portaveu del govern català. Francesc Homs feia una crida ahir a la ciutadania per tal que se sumi a la manifestació de la diada, perquè segons ell 'és molt important que hi hagi un grup de persones molt gran per pressionar Madrid a l'hora de negociar pel Pacte Fiscal'. Bonic missatge el que van llançant des del govern, sobretot quan després diuen que ells no hi aniran. Qui els entengui que els compri, ara que encara estem de rebaixes i retallades.