I què es pensaven?

Bon dia i bon divendres internautes. Memorable la conferència que ahir el President va fer al Forum Europa de Madrid. Artur Mas va agafar el relleu i no va decebre als catalans que dimarts van sortir al carrer a manifestar-se. Sense canviar ni un punt ni una coma, el líder català repetí cadascuna de les reivindicacions que ja havia fet al Palau de la Generalitat.

L'auditori restà en silenci, una calma tensa que, segons diuen es podia tallar amb un ganivet. El president, malgrat no pronunciar INDEPENDÈNCIA, paraula encara maleïda, aprovà amb nota després d'una intervenció valenta i brillant. Al col·loqui no hi assistiren ni membres de l'executiu de Rajoy ni tampoc representants del PSOE.

Les paraules de Mas demanant un Estat Propi i fent evident el cansament mutu entre Espanya i Catalunya, alentaren al llarg de la tarda que alguns ministres el rebatessin, sense massa arguments. Entre altres coses, els dirigents del PP responien dient que el president s'està equivocant perquè la independència està passada de moda i la secessió no entra en la constitució.

Quina poca memòria tenen els polítics, si més no molt selectiva, ja que ara fa un any PP i PSOE aprovaren una reforma exprés de la constitució, limitant el dèficit públic. Per què la tan citada Carta Magna pot reformar-se per unes coses i per altres és totalment inalterable? Parafrasejant el president extremeny és ben cert que alguns polítics i els seus discursos vells i caducs produeixen fatiga.

Interessant l'editorial del diari anglès Financial Times, referència internacional d'economistes i polítics. El rotatiu explica clarament el conflicte entre Espanya i Catalunya i vaticina una crisi institucional de gran magnitud que acabarà amb la convocatòria d'eleccions catalanes el gener del 2013.

Aquests darrers dies també hem llegit i escoltat que una Catalunya independent tindria una economia com la de Xipre. No cal oblidar que sense la nostra nació Espanya no és viable, es miri per on es miri, i aquest és un altre motiu perquè des del 2005 el govern central no hagi tornat a publicar les balances fiscals.