Adéu Eurovegas

Bon dia i bon divendres internautes. Com si d'una pel·lícula d'Alfred Hitchcok es tractés, el suspens s'ha mantingut fins el final, amb filtracions més o menys interessades, però al final la Generalitat ha tirat la tovallola d'Eurovegas.

Tot i la divisió d'opinions, aquest projecte ha anat guanyant detractors a casa nostra entre ecologistes i lectors de la premsa estrangera, els quals han sabut que el magnat Sheldon Adelson fa temps que està sent investigat per FBI per blanqueig de diners.

Els somriures d'Esperanza Aguirre, admetent que la capital té gairebé assegurada la construcció del complex del joc, s'hauria també de replantejar si un projecte com aquest és viable tenint en compte que fa poc un dels 2 casinos de Madrid ha hagut de fer un ERO degut a la manca de clients.

Però a part d'això, ahir la notícia tenia gust hispano-alemany, ja que la consellera Angela Merkel visitava Mariano Rajoy a la Moncloa. Acte que anava acompanyat d'una trobada entre els principals empresaris alemanys i espanyols. Les informacions que apuntaven la bona sintonia entre amdues delegacions van veure's en part desmentides per la fredor de Merkel, la qual va aixecar-se per protestar per les intervencions tan llargues per part dels empresaris espanyols.

Si bé Espanya ha aconseguit que el Banc Central Europeu canvii d'estratègia i doni llum verda a comprar deute de forma il·limitada, cal saber-ne les condicions. La primera ja es feia pública i és que el govern haurà de demanar el rescat total de l'economia espanyola. Evidentment, les condicions que imposarà Europa, seran duríssimes, i si hem de fer cas de la lògica podem anar pensant que l'any que ve hi haurà retallades en la prestació d'atur, pujades de IRP, augment de l'IVA, etc.

Ja que hem parlat d'Eurovegas permeteu-me que faci un símil, perquè no sé si el rescat serà una aposta segura o bé una loteria que no sabem ben bé si ens tocarà o passarà com la instal·lació d'Eurodisney a París, el qual ha vist disminuit el turisme pel peculiar clima de la capital francesa.