Quimeres

Bon dia i bona hora internautes. El diccionari defineix quimera com l'element arquitectònic, sovint en forma de bèstia fantàstica i mítica, utilitzada amb finalitats decoratives. Però, les paraules del Primer del espanyols a la pàgina web de la Casa Reial no eren precisament per decorar, sinó per fer forat. En una carta oberta el Rei Joan Carles feia una crida a la defensa de la unitat d'Espanya, animant a deixar de banda la divisió, les dissensions, les quimeres i les ferides.

Al govern popular sembla que li ha sortit un altre competidor a l'hora de fabricar independentistes, perquè amb pronunciaments com aquests, les altes institucions de l'estat demostren que l'encaix de realitats diferents a l'espanyola resulta cada vegada més difícil.

Ahir també, s'homenatjava a un gran patriota català, el Molt Honorable President Heribert Barrera, al qual la Generalitat li concedí la medalla d'or a títol pòstum. Un acte emotiu en que hi assistiren autoritats significatives del país i on els periodistes esperaven treure alguna declaració d'Artur Mas respecte a la polèmica carta reial, dies abans de la decisiva entrevista entre el President català i l'espanyol.

Tot i evitar la polèmica, els assistents vam escoltar frases significatives que sens dubte haurien agradat Heribert Barrera. L'expresident de Parlament i bon amic seu, Joan Rigol diguè que Barrera 's'hauria sentit satisfet de la massiva manifestació del milió i mig de catalans que algú vol convertir ara en un milió i mig de quimeres'. I per concloure l'acte Artur Mas destacà la gran lucidesa de l'homenatjat i la gran visió que tenia en referència a la necessitat de Catalunya de tenir un Estat Propi.

Si no és perquè m'agraden els animals li diria al monarca, que pel que fa, val més que se'n torni a caçar elefants a Botsuana i ens deixi tranquils.