El Gran Debate

Bon dia i bon dilluns internautes. Interessantíssim el programa 'El Gran Debate' emès el passat dissabte a Telecinco. El tema principal se centrava en la possibilitat que Catalunya sigui independent. Segons la macro enquesta encarregada pel programa a l'empresa GESOP, només el 18% dels catalans estaria en contra de la Independència. Una mostra lluny de ser sospitosa perquè no ha estat encarregada ni per la Generalitat ni per l'Assemblea Nacional Catalana.

A més, el sondeig preguntava sobre la intenció de vot dels catalans per a les properes eleccions al Parlament. PSOE i PP són les forces polítiques que baixaven escons davant un manteniment de CiU i un increment d'Esquerra i Iniciativa. Per tant, un augment dels partits que votarien a favor d'un Estat Propi.

És evident que això no sentà precisament bé a alguns dels contertulis del programa, especialment a l'economista Roberto Centeno, que es passà la nit cridant de forma exaltada i esgrimint arguments molt febles en contra de la viabilitat d'una Catalunya independent.

L'altra perla ens la brindà el periodista Herman Tertsch, el qual afirmà que 'El Segle XX ha tingut dues grans plagues: el comunisme i el nazisme; al Segle XXI tenim el nacionalisme'. Bonica i memorable comparació. Aquest símil ens demostra perfectament el tarannà de la famosa Brunete mediàtica de Madrid.

Els partits continuen posicionant-se vers el debat secessionista català. Ahir a la Festa de la Rosa celebrada a Gavà, els líders del PSOE i del PSC afirmaven amb rotunditat que si es donés el cas d'un trencament de l'actual estat, tindrien als socialistes en contra. Tot i que Pere Navarro va voler matitzar el seu vot en contra, defensant el model Federal, aquell que ni els socialistes espanyols ni catalans han volgut aplicar mai quan han tingut responsabilitat de govern.