No anem bé

Bon dia i bon dimecres internautes. Les males notícies continuen acompanyant l'actualitat econòmica del país. Ahir sabíem que la Seguretat Social ha hagut de fer ús del Fons de Prevenció per poder pagar les pensions, un primer pas abans del fons de reserva que cada vegada es veu més amenaçat.


Per si això fos poc, el govern anunciava la propera
convocatòria del Pacte de Toledo per parlar, no del futur, sinó del present de les pensions. I com deia el mític Super Ratón 'no se vayan todavía que aún hay más'. El nombre d'aturats el passat mes d'agost ha pujat en 38 mil persones.

Hi ha dies que les notícies no incentiven precisament llevar-se amb bon humor, però sempre cal fer-hi front i lluitar per sortir d'aquest atzucac de negativitat que, com els forats negres de Stephen Hawking, van engradint-se i retroalimentant-se, summint-nos en una depressió diària.

Les coses no passen perquè sí i molt menys s'arreglen soles ni automàticament. Cal prendre mesures i si no ho fan els nostres representants comencem a pensar què podem fer nosaltres i participem activament en les diferents plataformes ciutadanes que sovint tenen més humanitat que molts dels que ens governen. Un primer pas el tenim en l'oportunitat que se'ns obra el dia onze de setembre, no tan sols demanant el Pacte Fiscal, sinó exigint un Estat Propi que ens permeti viure en condicions dignes i lliures, que si tan molestem no els farà res deixar-nos sols.