No és normal...

Bon dia i bon dimecres internautes. Deia el filòsof suís Jean Piaget que 'Intel·ligència és el que fas servir quan no saps què fer' i ahir més d'un no sabia què fer per dissimular el que molts anomenen un discurs brillant amb una fina estratègia que obliga a moure fitxa als demés. Aquest podria ser un resum de l'esperada intervenció del president de la Generalitat per presentar el seu full de ruta després del 9-N. L'escenari triat per Artur Mas fou l'auditori del Fòrum de Barcelona, un espai solemne que serví per desgranar una part important del que poc esdevenir en els darrers temps si la resta de forces implicades al procés acaben sumant i no restant.

La incògnita més esperada era saber si finalment hi haurà eleccions anticipades o bé s'esgotarà la legislatura, una qüestió que Mas va condicionar al consens amb la resta de formacions, sempre que s'avinguin a utilitzar els comicis com a "consulta definitiva". El to personalista del dirigent deixà en evidència quelcom al que no estem acostumats a veure, un polític que ahir deixà de banda sigles donant pas al "fer país".

El discurs posà especial relleu en la excepcionalitat de la situació per fer un oferiment al conjunt de partits i la societat civil, per articular una llista única amb experts i persones rellevants d'ambdós àmbits, les quals, al llarg de 18 mesos, serien les responsables de gestar les bases durant 18 mesos per un estat propi que tindria com a culminació una constitució catalana. A aquest caràcter temporal se li afegiria la condició d'un únic mandat, comprometent-se a no repetir en les següents eleccions que serien ja constituents.

Ara bé, lluny de tancar-se en aquest plantejament, el president també deixà clar que resta obert a altres fòrmules que afavoreixin el consens pel Sí, en una clara referència a Esquerra Republicana que s'ho mirava des de la primera filera, però salvant les distàncies. I és que Oriol Junqueras pagava amb la cara, descol·locat per l'oferiment de Mas, al veure's en certa manera acorralat i pressionat quan els republicans ja tenien coll avall això de presentar-se per separat, vist el desgast de CiU i uns sondejos força favorables a la seva formació.

Veurem què pesarà més a ERC, si la idea de país o els interessos electorals, els quals ahir quedaren superats també per la darrera intervenció al Fòrum quan el president es mostrà disposat a ser cap de llista o bé a tancar-la si amb això aconseguia sumar esforços, un gest de generositat i un "escac i mat" al principal partit de l'oposició si no s'avé a aquest oferiment, un fet que podria castigar-lo en gran manera a les urnes.

Al marge d'aquestes consideracions, qui no era a ahir al vespre a Barcelona fou el líder d'Unió Democrática de Catalunya, que preferí aprofitar el matí per concedir entrevistes i així parlar del seu altre full de ruta anomenat "Constrïm". No tingué però un matí tranquil, perquè Mònica Terribas posà força nerviós Duran i Lleida, tal com demostraren els tensos minuts de la conversa, en la que el líder democristià es queixà que "sempre es parla d'indepedència". Potser és perquè la Tercera via la van rematar amb la presentació de la querella i Duran encara pensa que es pot reanimar o bé creu en la reencarnació.

I a Madrid més del mateix, però amb novetats gràfiques com les que protagonitzaren els senadors de CiU a l'exhibir cartells en què es podia llegir "Jo m'autoinculpo 9-N", un fet inusual en aquesta formació i a la cambra, perquè fins ara només era propi de les esquerres i dels abertzales. Aquest gest de protesta també sorprengué Rajoy, que des de la cambra alta, reiterà que mai de la vida havia donat instruccions a la Fiscalia perquè presentés la querella. Després de la credibilitat que m'inspira el president del govern, només se m'acut que l'únic responsable deu ser el "pequeño Nicolás".

EI en l'àmbit de les perles ens fem ressò de la informació que publica la premsa de Corea de Sud sobre una moda que va en augment, el "selfie" o autofoto. En aquest sentit, les autoritats d'aquell país han començat a prendre mesures contra aquest nou costum, no perquè els protagonistes puguin no ser massa afavorits, sinó per les conseqüència que provoca els bastons extensibles que es connecten als telèfons a través de bluetooth que no sempre estaria certificat.

Tan greu és la situació que sembla que aquesta tendència tecnològica provoca important interferències ens altres dispositius electrònics dels voltants, raó per la qual estarien estudiant imposar sancions d'entre 20.000 euros i una pena de presó de fins a tres anys.

En fi internautes, tal com deia el poeta "A alguns els han fet un test d'intel·ligència i ha donat negatiu".