9N: Massiu i Contundent

Bona tarda i bon dilluns internautes. Deia fa anys el poeta i pensador nord-americà Ralph Waldo Emerson que 'L'èxit consisteix a obtenir el que es desitja. La felicitat, a gaudir el que s'obté.' I ahir si més no els catalans podem estar molts contents per la gran lliçó de civisme, organització i savoir faire que demostrarem en clau interna i externa. Si quelcom quedarà en la retina de la gent d'aquí i d'arreu són les llargues cues que, lluny de ser de l'atur o algun concert, corresponien al 9-N català.

Ni amenaces ni pors, els catalans vàrem sortir ahir en defensa del dret a decidir en un exercici de democràcia que vàrem exercir no sense desobeir al govern espanyol i al seu aliat més "Constitucional". D'aquesta manera, més de 2,3 milions de ciutadans sortiren al carrer desafiant decisions injustes sinó també la meteorologia, desmentint el tòpic tan castís de "si el tiempo no lo impide y la autoridad lo permite", ja que ambdós factors jugaven en contra nostra.

El fet és que el 9-N que molts havien titllat de costellada es convertí en una nova festa d'il·lusió i l'esperança, confirmant allò que és més que evident, aquí on som no ens hi trobem bé i ho volem canviar. Com ja era d'esperar, els unionistes i la caverna mediàtica han tornat a fer un exercici de cinisme i manipulació, mirant de deslluir la passada jornada i el 81% de les persones que optaren pel Sí-Sí. Una diferència més que notable respecte al 10,1% del Sí-No i el 4,5% del No, que és difícil de vestir quan durant mesos i mesos, com si d'una lletania es tractés, el bàndol espanyolista repetia fins a la fi que no es podria votar de cap de les maneres.

I ves per on, no només participàrem sinó que veiérem com el Partit Popular Català es quedava amb un pam de nas al veure que Mariano Rajoy no movia un dit per impedir-ho. Aquesta no fou l'única sorpresa de dia, ja que fins a tres jutges desestimaren les peticions d'UPyD, C's i PxC per retirar les urnes i tancar els centres. Aquest fet té especial rellevància aquests dies en que comencen a sorgir veus conservadores que demanen canvis substancials en el PP.
Així, ja comencen a ser legió els que apunten la mort política de Mariano Rajoy per la poca habilitat demostrada en aquesta crisi que, per sorpresa de molts, ha comportat un reforçáment d'Artur Mas com a líder al haver-se'n sortit més que bé, jugant-se-la amb un procés de participació que ningú en donava ni un duro i finalment va acabar triomfant, fent que el president de la Generalitat es mostrés més que disposat a seguir dirigint el país.

En el terreny de les perles, avui destaquem la informació del diari The Guardian, segons el qual l'estudi de tatuatges Walls and Skin en col·laboració amb The Foundation for the Art and Science of Tattooing ha fet pública una iniciativa per garantir la pervivència d'obres d'art. I és que malgrat res és per sempre, el projecte ajudaria a mantenir el llegat dels artistes malgrat el pas inexorable del temps.

Tan sols seran necessaris 300 euros per conservar una superfície de 10 cm i fins a 400 en cas que l'obra tingui més de 20 cm. El més curiós és que des del seu anunci ja hi ha 50 persones que han contractat aquest servei post-mortem, ja que el projecte es basa en extreure i mantenir intactes els tatuatges corporals un cop morts.

En fi internautes, recordeu que el trist no és anar al cementiri sinó quedar-s'hi.