Ensordidor

Bona nit i bon dimecres internautes. 'És més fàcil capturar el comandant en cap d'un exèrcit que despullar a un miserable de la seva llibertat.' I en certa manera les paraules de Confuci deuen tenir força sentit si tenim en compte els milers de ciutadans que ahir mateix decidiren fer sentir el seu enuig amb una gran cassolada que ressonà i tornarà a fer ho al llarg d'aquesta setmana. Una protesta que ve com a conseqüència de la poca sensibilitat que continua tenint el Tribunal Constitucional vers la realitat catalana.

Per si a Madrid no es donessin pas per al·ludits, les xarxes tornaven a demostrar que les protestes també poden ser virtuals, quelcom que deurien constatar i patir els responsables informàtics del Tribunal Constitucional després de rebre milers de visites de forma simultània, fet que va col·lapsar el web durant més de mitja hora. I en aquest punt, el més curiós és que amb els centenars d'assessors que l'Estat té en nòmina ningú recordi que fou precisament a partir de convocatòries improvitzades i espontànies que l'aleshores candidat del PP, Mariano Rajoy, perdé contra pronòstic les eleccions davant de l'aleshores desconegut José Luis Rodríguez Zapatero.

I a 5 de novembre les tradicionals figures dels caganers comencen a presentar-se en societat juntament amb les noves. Com no podia ser d'altra manera, el procés català torna a ser el tema central, motiu pel qual la figura estrella de ben segur que serà el caganer-urna, amb una gran V baixa i una papereta amb el Si - Sí. Però es clar, no és d'estranyar que depèn com reaccionin determinats polítics després del 9-N, puguin inspirar als creadors amb noves caricatures.

Això, en certa manera és el que comença a palpar-se també aquests dies al carrer, i més avui que el president Mas ha confirmat que el proper 10 de novembre enviarà una carta a Mariano Rajoy emplaçant-lo a negociar una consulta acordada i recordant-li que encara no ha rebut cap mena de resposta als 21 punts que en seu dia va presentar.

A manca d'aquesta resposta cal afegir la que tampoc han volgut donar des de l'executiu central, després que ahir es fes pública la legalització d'Amanecer dorado, la versió espanyola del controvertit partit grec d'ideologia nazi. Evidentment, el ministeri de Jorge Fernández Díaz ha donat totes les facilitats per tal que la formació s'hagi inscrit en el registre de partits polítics.

Coincidència o no, el cert és que Toni Rodríguez, que així és com s'anomena el regidor del PP a Gandia ha estat protagonista dels diaris després que la passada revetlla de Halloween no trobés millor disfressa que la d'Adolf Hitler. Es clar que amb comportaments com aquests alguns ciutadans acaben preguntant-se si no era Hitler el que es disfressà de regidor del PP i no a l'inrevés.

En l'àmbit de les perles, no té pèrdua la que avui destaquen diversos mitjans internacionals fent-se ressò del nou rànquing que la principal guia britànica ha fet sobre els millors whiskies del món. De ben segur que els britànics, grans aficionats a les apostes, no deurien jugar-se ni un pèsol a que la tradicional hegemonia de les destil·leries escoceses veurien amenaçat el seu reialme.

El cas és que qui les ha desvancat ha estat el Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013, imposant-se clarament davant de 4.500 beuratges.

En resum tota una lliçó que desmenteix que no sempre els original són millors que les còpies, si més no, en aquesta ocasió els nipons han trencat mites innovant i donant pel "saque".