"Todo por la Patria de Margallo"

Bona tarda i bon divendres internautes. L'exprimer ministre britànic Winston Churchill, fent ús de la seva ironia va escriure: 'El diplomàtic és una persona que primer pensa dues vegades i finalment no diu res'. Però es clar, aquesta finura anglosaxona no l'acaben de tenir a la península ja que sovint el ministre García-Margallo quan parla de Catalunya es caracteritza més per ser un bocamoll que per la seva diplomàcia. Ahir, el titular d'Exteriors convidava a dinar els ambaixadors de la UE a la seu del ministeri, per tractar el tema de la crisi i Síria. Evidentment, aquesta versió oficial no s'aguanta per enlloc ja que se celebra pocs dies després que Lituània i Letònia veiessin amb bons ulls el dret a decidir dels catalans. Malgrat el pacte de silenci no escrit, la trobada diplomàtica serví per quadrar els assistents vers el conflicte independentista Ens quedem amb la resposta de l'ambaixador eslovac als periodistes que preguntaren sobre el contingut de la trobada: "No estic autoritzat a parlar-ne". Poc després de la "trobada habitual" segons paraules de García-Margallo, el ministre explicava a la premsa que el govern espanyol pensa fer ús de totes les eines per garantir la unitat de la pàtria. Amb això està tot dit, després de l'èxit de la via catalana l'equip de Rajoy s'ha posat les piles.

A aquesta nova estratègia de Moncloa insistint en l'expulsió de Catalunya de la UE s'hi referia el president de la Generalitat, tal com pública Vilaweb. Segons Mas, cal fer encara molta feina per trobar el suport internacional, però queda clar que la campanya pel NO ha començat.

I una de les dirigents que no ha deixat de fer campanya és l'expresidenta de Madrid, la qual era a Barcelona per pronunciar una conferència al Círculo Ecuestre. Tal com llegim a La Vanguardia , Esperanza Aguirre donà la seva particular recepta per acabar amb el sobiranisme: "Espanya nececessita ser catalanitzada". Una fórmula que no és nova, ja que tots els governs espanyols han tingut més en compte la quota regional que la vàlua de les persones. L'encara presidenta del PP madrileny també assegurà que l'Espanya del cafè per tothom no és sostenible i emplaçà per una banda Mariano Rajoy a reformar l'Estat de les Autonomies i per l'altra als espanyols a estimar la llengua catalana, que tant bon tracte rep per part de ministres i territoris on governen. Això sí, Aguirre advertí que difícilment podrà encaixar Catalunya a Espanya si abans no es corregeix el cànon nacionalista de les escoles i els mitjans de comunicació catalans deixen de ser presoners del sobiranisme. La seva intervenció, llargament aplaudida pels assistents acabà sentenciant: "Tenemos que trabajar para recuperar el orgullo de ser español"

Parlant de feina, els que hauran de treballar i força són els partits polítics representats al consistori barceloní després que l'alcalde Xavier Trias anunciés la convocatòria d'una consulta per saber si els ciutadans de la capital catalana volen celebrar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. El batlle demanà la col·laboració de tots els grups, però aquest canvi en la línia inicial sembla indicar que ni el partit que governa la ciutat les té totes, fruit de la gran inversió que es necessitaria i potser també de la manca d'entusiasme i suports de la població castigada per tanta retallada i atur.

El que no s'atua ni un minut és el Papa Francesc, el qual ha concedit una entrevista a La Civiltà Cattolica, publicación de la Companyia de Jesús. El Huffington Post explica bona part de la trobada en que el pontífex disserta sobre els problemes de l'església i el nou enfocament que ha de tenir per tornar a guanyar fidels. Entre les revelacions del Sant Pare destaques que no es considera un home de  dretes, que cal donar un paper més representatiu a la dona i no cal parlar tant d'avortaments i matrimonis homosexuals. Veurem si la Conferència Espiscopal Espanyola que SÍ s'ha declarat de dretes i SÍ ha fet bandera contra avortament i homosexuals farà cas del seu pastor o preferiran ser ovelles esgarriades i garants de l'ultacatolicisme més caspós.

Acabem La Mossegada de la setmana parlant d'algunes de les perles destacades. Comencem parlant d'una altra de les ocurrències del president veneçolà. Després de la mítica conversa durant la campanya electoral de Nicolàs Maduro amb Hugo Chávez, encarnat en ocellet, ahir el dirigent bolivarià afirmà que la violència juvenil del país és deguda a Spiderman. I és que segons el mandatari "la joventut es veu influenciada pels comportaments íncivics d'aquesta sèrie de l'Imperi". Chávez ja no hi és, però com diu la meva àvia : "Tots els testos s'assemblen amb les olles"

La segona perla ens la porta el diari La Información, el qual ens desvetlla l'impactant cas protagonitzat per 5 rosegadors que s'han convertit en agents de la policia holandesa. La ciutat de Rotterdam ja compta amb rates entre les seves files, admeses després d'un dur entrenament per lluitar contra el crim s'han especialitzat en detectar explosius, sang, drogues i altres substàncies. Els hi augurem una gran carrera al cos, no perquè les persegueixi un gat sinó perquè com a rates segur que tindran una àmplia experiència en "rateros".