Fora caretes!!!

MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ

Ara sí, ara ja podem parlar obertament d’enganyifa. Mica en mica, ens anem traient les MAScares i mai millor dit! Ens ho deia la novel·lista i assagista suïssa Madame de Staël 'Els homes no canvien, es desemmascaren' i així ho estem comprovant. Aquell “ Mesies” que ens va prometre un viatge als nostres anhels, mica en mica, ensenya la cara, abandona la nau que mai ha salpat i s’apropa al què sempre havia estat...Poca broma!

El President de la Generalitat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en un to més aviat poc motivador, anuncia que esgotarà la legislatura i que en cas de no tenir l’aprovació del Govern Central per convocar la Consulta el 2014, hi haurà eleccions plebiscitàries el 2016...I, evidentment no cal ésser molt llest per saber que des de Madrid s’impedirà el procés i ,per tant, no tindrem res que no tinguem ara, era de preveure i tots ho sabíem. Com sempre, anar de la ma del Govern Central, és la seva prioritat. D’aquesta manera, ha abocat el nostre país a les urpes de tots i cadascun dels detractors del Procés Sobiranista.

Per la seva banda, encara confia en la maleïda carta que no arriba, doncs hi ha cinc vies possibles per a fer la consulta en el marc legal espanyol, tal com les enumera una a una el Consell Assessor per a la Transició Nacional, i són les següents: el referèndum regulat i convocat per l'Estat, la delegació de transferència de competències per part de l'Estat, el referèndum previst en la llei catalana 4/2010, de consultes populars no referendàries, o fins i tot una reforma de la Constitució Espanyola.

Evidentment, cap de les opcions serà la solució proposada pel Govern espanyol, ni de bon tros, i amb la postura del Sr. Mas, encara tenen més raons per no claudicar davant les nostres aspiracions d’entesa per celebrar el Referèndum. Rendir-se abans de l’atac no té explicació possible. Per tant, no sé perquè aquestes desafortunades declaracions, que s’acosten més a una ”baixada de pantalons” que a una postura de compromís davant la ciutadania i amb el seu soci de Govern ( ERC) arriben tot just una setmana abans de la Diada...fa mala espina. Què pretén? , Què li suposaria mantenir-se ferm ? , Què li han promès?...

El què també està dins la legalitat és la convocatòria d’eleccions plebiscitàries per a poder proclamar la DUI, fet que sembla obviar, de moment, el President Mas per motius que desconeixem.

No s’han fet esperar les reaccions de qui valora la paraula COMPROMÍS i , independentment d’ideologies, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, la CUP i milers de persones conegudes i anònimes han clamat al cel quan han sentit aquest seguit de despropòsits en un moment on tots els catalans ens hi juguem molt. Aquesta situació no es pot aguantar més ( us deixo un enllaç molt gràfic del malson que patim

Per tant, i vist el lamentable panorama polític que tenim, és el moment de d’unir-nos tots com a poble i reclamar la llibertat coartada que obstaculitza el nostre futur i el del nostres fills. No podem deixar-nos manipular per qui no ens escolta i ens gira l’esquena reiteradament en els moments clau.