Idees de Bomber!

Bona tarda i bon dilluns internautes. Escrivia fa uns quants segles el filòsof i matemàtic grec Pitàgores de Samos: 'Més li val a un home tenir la boca tancada, i que els altres el creguin ximple, que obrir-la i que els altres es convencin que ho és'. I aquest consell és el que hauria de seguir de tant en tant l'il·lustre diputat i encara líder del PSC, Pere Navarro. Un antic programa de televisió deia que 'Tonterías las justas' i el gran Navarro cada vegada s'assembla més a Pepe Navarro per les nombroses bejanadas que acaba dient al llarg del dia. Com si d'una competició es tractés, el primer secretari dels socialistes catalans reflexionà profundament aquest cap de setmana i després de comptar fins 3 decidí fer-nos partíceps d'una nova ocurrència: l'ANC hauria de pagar la Via Catalana per les despeses extraordinàries que suposen a les arques catalanes en temps de grans dificultats. Navarro i una part del PSC continuen sense entendre que amb "idees de bomber" com aquesta encara fan que el partit s'enfonsi més dia rere dia i s'allunyi més d'una societat que no té cap mena d'interès en un federalisme sobrevingut i mal explicat.

Tan mal explicat com la participació activa que, segons la cadena Ser, hauria tingut la formació socialista en el famós espionatge d'Alícia Sánchez Camacho al restaurant La Camarga. Aquest mitjà desvetllava l'informe de la Policia Nacional, segons el qual el PSC hauria pagat 1.750 euros per la gravació. Veurem si mentre s'ho pensen, encara ens sorprenen amb un acudit marca de la casa per justificar-ho.

Parlant de justificacions, el PPC ja ha anunciat que farà mans i mànigues perquè la partida pressupostària de la Generalitat pel 2014 per comprar material per la consulta no pugui ser executada. Segons els populars aniran si cas als tribunals, però per evitar-ho insten novament Josep Antoni Duran i Lleida a no caure en mans dels "talibans de CDC" i impedeixi, de totes totes, una consulta il·legal. Està clar doncs que, malgrat els entrebancs i les amenaces, el procés va fent via. Aquest és un dels principals motius pels quals el president de la Generalitat ha convocat avui 250 alts càrrecs del govern i empreses públiques per transmetre'ls confiança, explicant-los els plans de futur pel país.

Les perles del primer dia de la setmana ens serveixen per cloure l'editorial d'aquest dilluns. La primera se centra a Barcelona i ens parla de la intenció que té la coorporació municipal de canviar el nom a l'avinguda de l'estadi olímpic de Montjuïc pel de Juan Antonio Samaranch. Tot i que la decisió encara no és ferma, les xarxes socials segueixen bullint pel fet que la capital de Catalunya pugui dedicar el nom d'una avinguda a un personatge que mai va penedir-se d'haver estat franquista i a més va caracteritzar-se per viure no com un marqués, que ja ho era, sinó com el rei del  COI a Suïssa. No us perdeu l'anècdota que explica Salvador Cot al Nació Digital sobre tan noble personatge.

El Huffington Post ens porta la segona, explicant una nova moda als Estats Units seguida per alguns famosos. Diuen que les modes van i venen i el fenomen "Grillz" reviu les fundes d'or i diamants per com a símbol de riquesa en l'àmbit musical del Hip Hop.  D'aquesta manera, celebritats com Madonna, Kate Perry o Rhianna ens feien literalment "dentetes" a la gala dels MTV Music Awards. I amb tot això a casa ens venia al cap la imatge d'aquell mític actor que interpretava a Tiburón, l'assassí implacable de l'antic James Bond.

Per acabar, el  Daily Mail ens porta una interessant excusa convertida en malaltia. El diari anglès explica el cas de l'escocès Jim Dunba, un home que no s'ha caracteritzat mai per la famosa "puntualitat britànica".
Dunba de 57 anys ha estat diagnosticat amb Dèficit d'Atenció i Desordre Hiperactiu, un fet que explicaria els retards a la feina, funerals, reunions, casaments... La informació acaba ratificant l'avaluació, perquè l'interessat fins i tot arribà 20 minuts tard per conèixer el diagnòstic del metge.

En fi internautes, ja ho deia Woody Allen: 'Als avions el temps passa volant'.