No ens estimen, ens desestimen

Bona tarda i bon dimecres internautes. Segons comenta Paulo Coelho en una de les seves obres 'Sempre cal saber quan una etapa arriba al final. Tancant cicles, tancant portes, acabant capítols, no importa el nom que li donem, el que importa és deixar en el passat els moments de la vida que ja s'han acabat'. En el cas que avui ens ocupa aquest desamor es materialitza en forma de desestimació per part dels 9 membres del Tribunal Constitucional que ahir votaven la recusació presentada per la Generalitat contra el president d'aquesta alta institució. Per un imponent resultat de 7 contra 2 els magistrats van decidir que el Francisco Pérez de los Cobos no havia infringit cap llei, tot i militar en el PP quan ja formava part del Tribunal. Aquest resultat del tot previsible, dóna nous arguments a aquells que fa temps que advertim que les institucions de l'Estat viuen un descrèdit social considerable, si més no, pel que fa a una bona part de la ciutadania de Catalunya que veu com algú que ha criticat públicament i en reiterades ocasions el tarannà dels catalans ha de decidir sobre més d'una vintena de recursos que en afecten.

Malauradament, aquesta politització conservadora de la justícia no només el trobem a Madrid, si tenim en compte la decisió de Nieves Molina, jutgessa del cas del Metro de València, que malgrat les nombroses irregularitats del procés ha decidit desestimar la petició del fiscal ja que no ha trobat prou arguments que en justifiquin la reobertura. Recentment, el programa de la Sexta "Salvados" tornà a reviure el cas però no ha estat suficient per remoure consciències, ja que com molt encertadament deia el títol del reportatge les 43 persones mortes i les 47 van resultar ferides en aquest lamentable accident del 2006 continuarant sent novament "los olvidados" per decisió judicial.

Si parlem d'oblits, cal tenir present les informacions de diversos mitjans com La Vanguardia que avui publiquen el canvi d'estratègia que vol impulsar el PP per intentar frenar l'independentisme. D'aquesta manera el Partit Popular complementarà aquest discurs basat únicament en la constitució amb dues línies més que tocaran la fibra sensible i potenciaran la sortida de Catalunya de la Unió en cas de secessió. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha demanat al Consell Assessor per la Transició Nacional un informe que desmenteixi aquesta campanya d'intoxicació sobre l'expulsió del nostre país de la UE.

Sense deixar de parlar del tema, no us podeu perdre la informació que Vilaweb publica sobre Jaume Duch, un personatge que aquests dies no para de prodigar-se pels mitjans de comunicació, en qualitat de portaveu del parlament europeu, alimentant el missatge oficialista sobre la sortida catalana en cas de segregació. Per tal de contrarestar aquesta línia contra el sobiranisme, més d'una quarantena de catedràtics i professors de dret han decidit crear el Col·lectiu Praga, el qual aportarà arguments jurídics per defensar la consulta.
 
I la notícia que des d'ahir és impulsada per la caverna mediàtica continua sent el reportatge emès pel programa infantil Info-K sobre la cadena humana. Els mitjans espanyolistes i partits com PP i C's han aprofitat la munició servida des de les clavegueres de Madrid per carregar contra Televisió de Catalunya i el govern per fer apologia de l'independentisme a través del nens que explicaren la seva presència a la Via catalana de l'Onze de Setembre. La maquinària PoPular ja s'ha posat en marxa demanant la dimissió del director de TV3 i portant la denúncia a Europa per tal de seguir desprestigiant la causa catalana.

Esperanza Aguirre afegia benzina al foc atribuint l'icrement independentista a l'ensenyament, perquè segons la presidenta del PP madrileny, les escoles han manipulat la història "real" per tal de guanyar adeptes en aquestes dues últimes generacions. No sabem què hi diran els mestres catalans, però el que està clar és que els "Telediarios" de Televisió Espanyola no paren d'utilitzar nens que defensen la unitat d'Espanya, la monarquia i l'exèrcit. A tall d'exemple no us perdeu el Telediario  emès el 15 d'octubre del 2012.
 
Per tal d'endolcir una mica la crua i dura realitat, entrem en el terreny de les perles. Comencem parlant de la demanda que que la Casa Reial belga ha decidit posar contra un web de contactes per casats. Segons explica la premsa belga, el web utilizava la imatge d'Albert i el seu hereu, el rei Felip, en una campanya publicitària on el monarca i el seu pare xiuxiuejaven mentre apareixis subtitulat el missatge "un bon consell fill, sigues sempre discret". Evidentment, no resulta estrany que l'empresa optés més per aquesta família i no per la espanyola donada la poca discrecció de la Corona (o Corinna) espanyola.

La darrera perla la llegim al diari Qué!, i ens dóna certa esperança a aquells que sovint ens enfrontem a la "burrocràcia". En aquest cas, cal situar-nos a l'illa de Hawaii, on una dona ha aconseguit finalment que les autoritats canviïn el format del document d'identitat i el permís de conduir.  El motiu fou que en un control policial, la dona que estava casada amb un nadiu polinesi, va veure com l'agent es burlava del cognom de casada i li recomenava que tornés a usar el de soltera. Lluny de fer-li cas, Janice va començar una batalla que finalment ha guanyat i ja no haurà de veure el seu cognom abreujat. A partir d'ara la Janice gaudirà d'un nou carnet on hi apareixerà el seu nom complet: Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele.