Parlem-ne, però de la consulta NO

Bon dia i bon dilluns internautes. El novel·lista i dramaturg italià Luigi Pirandello va escriure que 'L'home està sempre disposat a negar allò que no comprèn'. Un pensament que de ben segur el podem aplicar a la resposta de Mariano Rajoy a la carta enviada per Artur Mas. Després de gairebé dos mesos finalment ha arribat la carta, no sabem si aquest retard obeeix més al temps que s'ha près el president espanyol per redactar-la o bé perquè l'adreça de "Pina de Sant Jaume" era incorrecta, com tantes altres coses que fan des de La Moncloa. De tota manera, el contingut no té cap novetat però sí un menyspreu perfectament mil·límetrat als ciutadans de Catalunya, que clamen i demanen poder exercir el seu dret a vot a través de la consulta, paraula maleïda si tenim en compte que en cap moment se l'esmenta.

Afortunadament, la resposta al "diàleg sense caducitat" ofert per Rajoy no va trigar a donar-la el conseller Francesc Homs, el qual reiterà la voluntat de la Generalitat de seguir parlant, sense obviar la consulta i es mostrà decebut perquè esperaven un altre tarannà més a l'estil Cameron.

Però es clar, aquesta tàctica tan típica de Rajoy volent guanyar temps i esperant que el foc independentista s'apagui sol, dóna a entendre que la posició del govern espanyol no s'ha mogut gens, i aquest és un dels factors que posen en evidència aquesta manera de fer d'uns i d'altres. Un fet que comença a veure's diferent en l'àmbit europeu, almenys a Lituània i Letònia, tal com llegim a  La Vanguardia, ja que els primers ministres Algirdas Butkevicius i Valdis Dombrovskis, s'han posicionat a favor del dret a l'autodeterminació dels catalans. I es clar, les alarmes saltaren a la capital perquè per primera vegada dos estats membres de la Unió, un dels quals president de torn, veien amb simpàtia el procés català. Reacció airada i contundent, perquè avui dilluns estan cridats a consultes els ambaixadors d'aquests dos països bàltics, per "llegir-los la cartilla" al donar-nos aire.

També s'han volgut donar mutuament aire PSOE i PSC aquest cap de setmana a la Festa de la Rosa a Gavà. Novament, Alfredo Pérez Rubalcava ha estat convidat pels socialistes catalans, i ha volgut marcar perfil propi respecte al PP, això sí, ha ofert tant a PP com a CiU la via federal enfront de la fractura que segons ell suposa l'independentisme, resumint: molt federalisme i res de consulta. I avui també Elena Valenciano afirmava que en una nova constitució també entraria el debat sobre la consulta, però ha matitzat que una altra cosa seria que ells hi votessin a favor. 

Però, lluny de discrepar i revindicar el dret a decidir, Pere Navarro il·luminà a propis i estranysa la Festa de la Rosa amb una nova idea, proposant que la monarquia sigui l'àrbitre del conflicte entre Catalunya i Espanya. Sensacional l'estratègia i el criteri de l'encara líder del PSC que fa uns mesos demanava la necessària abdicació del rei.

Un altre company socialista, l'exministre de Defensa José Bono, assegurava en una entrevista televisiva que 'Catalunya està a les portes de la independència', un fet que entre altres culpables obeeix a la desidia que ha tingut el PSC al llarg d'aquests anys de Tripartit. Una mica més lluny ha anat l'expresident d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, tal com publica E-notícies, el dirigent socialista equipara el sobiranisme català amb Hitler i Mussolini en un article. I si parlem d'ex, no podem obviar Rosa Díez, exdiputada del PSOE i actual líder d'UPyD que en unes declaracions a Telecinco va dir: "Hi ha gent que vol la independència a l'igual que hi ha gent que vol la pena de mort".

Però es clar, els pals no només venen del bàndol socialista sinó també del PP. No us perdeu la informació del Nació Digital explicant la publicació al Facebook de Pau Pintó, regidor del PP a Lleida, que ha indignat als internautes titllant d'assassins i rates als assistents a la Via Catalana. Després de tants exemples d'intolerància i insults gratuïts, aquest que us escriu no pot identificar-se amb una Constitució que permet l'existència de partits feixistes i nazis, i en canvi il·legalitza la nostra consulta democràtica.

Avui en el terreny de les perles viatgem fins a l'Argentina i Galícia. Comencem per Buenos Aires tal com informa el diari Qué!, ja que la capital argentina ha estat notícia pels sis detinguts que fa pocs dies es fugaven d'una comissaria, un fet que no seria insòlit si no fos perquè estaven tan prims que van passar entre les reixes de la cel·la. Afortunadament, els seus companys grassonets no aconseguiren escapar-se però de ben segur que a partir d'ara començaran un estricte règim vistos els beneficis de llibertat que dóna.

La segona perla ens porta la història d'un animal sorprenen, un hàmster que gràcies a una campanya de la multinacional de l'automòbil Volvo està batent rècords. En el  vídeo que ja corre de forma viral per la xarxa se'ns presenta un hamster convertit en un crac del volant, maniobrant tot sol un camió de 15 tones per un terreny força accidentat i perillós. La marca sueca ha volgut presentar d'aquesta manera el seu nou sistema de direcció dinàmica que porten els nous vehicles.

En fi internautes, per concloure La Mossegada què millor que recordar una cèlebre cita de l'escriptor Matt Artson: 'La ignorància pot ser curada, pero l'estupidesa és eterna'.