"Talleres La Zarzuela"

Bona tarda i bon dimecres internautes. L'escriptor i aristòcrata del S.XVII La Rochefoucauld va escriure: "La pobresa espiritual produeix l'obstinació. No creiem fàcilment en el que està més enllà del que arribem a veure.". Aquesta tossuderia que tenen algunes persones a entestar-se a no deixar pas al relleu generacional es fa evident en el primer dels espanyols, que com és sabut no vol deixar la Prefectura de l'Estat malgrat la seva delicada salut. No sabem si li acabaran aplicant el copagament sanitari perquè com diu el pacient, no para d'entrar i sortir del taller, probablement perquè les ITV les passa pels pèls. El cert és que estarà 6 mesos de baixa ja que d'aquí a 8 setmanes el tornaran a intervenir per substituir-li definitivament la pròtesi del maluc. Diuen els metges que l'atenen que la propera intervenció ja no comportarà tant risc, però tot i així vivim en un estat tan poc planificador que mai han pensat que un dia el rei pot desaparèixer i no per anar amb alguna amigueta. 

Aquest és doncs un problema constitucional, ja que la seva successió està contemplada a la carta magna a través d'una llei orgànica, que 35 anys després encara no s'ha fet i per tant hi ha un cert buit legal en cas de que hi hagués un desenllaç fatal. De tota manera, que ningú dubti que per aquests casos sempre es pot fer una reforma express, a diferència del problema català que continuara enquistat ja que la Constitució no ho contempla, i aquesta Espanya que mira de vendre una imatge moderna es preocupa molt més per preservar la seva sagrada Unitat que no pas per practicar la democràcia real, permetent marxar a aquells que apostem per una República Catalana.

El que si fou ben real fou el que explica el Huffington Post, senyalant l'anècdota de la jornada passada quan un home aparegué nu a les portes de l'Hospital Quirón de Madrid, en el mateix moment que arribava la reina per visitar el seu marit. Tot i el primer ensurt, no pel que ensenyava sinó pel que podria dur amagat a la motxilla, la policia va detenir l'home sense oposar resistència. Es veu que el concepte de transparència integral de la Casa del Rei comença a donar fruit.

I mentre el cap d'estat continua recuperant-se, el cap de govern segueix fent relacions per tal de vendre la candidatura espanyola a integrar-se al Consell General de les Nacions Unides com a membre no permanent. En aquesta visita a Nova York, Mariano Rajoy no pensa parlar del cas català ja que ho considera un afer intern, però sí que a petit comitè mirarà de posar tots els pals a les rodes possibles perquè Catalunya vegi obstaculitzat el seu reconeixement internacional a l'ONU.

Parlant de reconeixement, el que cada vegada tenen més mestres balears en la seva lluita contra el decret de Trilinigüisme (TIL) que finalment els 34 diputats del PP aprovaren ahir. Tal com llegim a Vilaweb, els docents convertits en una àmplia marea verda, porten ja 8 dies de vaga indefinida i es preparen per un gran acte reivindicatiu que tindrà lloc aquest diumenge a Palma. Això sí, malgrat la creixent indignació a ses illes, el govern del xulesc José Ramón Bauzá segueix ignorant el que passa a les aules i al carrer, ja que la seva catalanofòbia fa que culpabilitzin els 30 anys d'immersió lingüística del fracàs escolar. 

La immersió lingüística de ben segur que serà també un dels eixos que aquesta tarda defensarà el president de la Generalitat en el Debat de Política General al Parlament. Però, Artur Mas arriba un xic tocat pel nou revés del seu soci, que dilluns publicava un ampli article defensant la Tercera Via, que competeix amb unionisme i federalisme. Com bé deia Pilar Rahola fa poc dies, la relació entre Convergència i Unió està condemnada a acabar quan s'arribi a la consulta, ja que amdues formacions defensen una concepció de país ben diferent i per aquest mateix motiu, a ningú se li escapa que aquest nou míssil arriba en el moment oportú per debilitar la posició que defensen els partidaris d'un estat propi.
D'aquesta manera, Duran torna a incomodar el seu soci mentre segueix negociant per la seva banda a Madrid, ja que allà és on està en la seva salsa.

I el que sí que ens aporten certa salsa a la informació són les perles d'aquest dimecres. La primera ens la porta el diari britànic Daily Mail, el qual publica un altre cas de dopatge en l'esport italià. L'atleta de la selecció nacional de tres mil metres Devis Licciardi,  hauria estat enganxat amb les mans a la massa, al descobrir-se-li un penis de plàstic amb una bossa d'orina neta quan estava realitzant un prova oficial del control antidopatge. No sabem quina sanció li caurà a aquest esportista, però el que està clar és que això si que és pixar fora de test.

El diari ARA Girona ens aporta la segona perla, desvetllant-nos un misteri digne d'Iker Jiménez. Després d'uns dies d'infructuosa recerca, finalment la policia ha detingut un fantasma a Figueres, acusat de robar diversos vehicles. Segons sembla, el delinqüent amagava la seva identitat cobrint-se amb un llençol cada vegada que cometia el robatori. Afortunadament, les gravacions han permès a les autoritats detenir-lo. Menys mal que no va decidir disfressar-se de vampir, ja que aquests passen més desapercebuts davant les càmeres.

Per acabar us deixo amb una interessant proposta que alguns internautes comencen a fer córrer, per si algun dia els membres de la família reial es veuen obligats a canviar de feina. Així, la petita pantalla els permetria reciclar-se laboralment en coneguts programes televisius: Froilán a Supervivientes, Cristina a Pasapalabra, Urdargarín a Atrapa un millón i el Rei a Perdidos en la Tribu.