Les barreres a la Llibertat

Bona tarda i bon dilluns internautes. 'No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment'. La famosa escriptora anglesa Virginia Woolf defensava així la seva integritat contra aquells que imposen per decret la seva voluntat. I aquest cap de setmana de barreres en parlava la secretaria general del PP, Dolores de Cospedal, tornant a insistir que el president de la Generalitat s'hauria de preocupar més dels catalans i menys de voler posar barreres que trenquen amb l'Estat. En resposta a aquestes paraules, Artur Mas aprofità el dia de la festa de CDC per recordar que si el poble opta per votar llibertat, aleshores Catalunya serà lliure. El líder de Convergència també aprofità per dir que "és Espanya qui aixeca murs d'incomprensió i intolerància". Tal com venen succeint-se els fets, el cúmul de declaracions poc amables des de l'altra banda no sembla que s'aturi.

Sense anar massa lluny, l'exministre de Justícia i actual alcalde de Saragossa pel PSOE, va voler deixar ben clara la seva posició vers el conflicte català. Sense mossegar-se la llengua i essent ben conscient del que deixa, Juan Alberto Belloch va concedir una entrevista a l'ABC , en la qual afirmava: "ETA mató por la autodeterminación y no cedimos; el PSC debe tenerlo claro". És curiós que aquest personatge sigui un magistrat convertit a polític i especialista en criticar de forma cretina i menyspreable els posicionaments legítims d'un poble que només aspira a votar i a decidir el seu futur. Per tant, no és d'estranyar el que molts catalans fa anys que pensem, ja que al nostre petit país alguns només el volen submès, obedient i ben calladet.

La que no té precisament la boca tancada és Esperanza Aguirre, la qual aprofita qualsevol oportunitat per sortir a la palestra i dir-hi la seva. Aquesta dissabte passava pels micròfons del Suplement de Catalunya Ràdio, on feia gala de l'absurda teoria que a part de catalanitzar Espanya, també cal catalanitzar Catalunya. Aquesta contradicció, no deixa d'amagar la fal·laç idea que aquells que vivim aquí vivim enganyats, per un sistema educatiu que ens ha trastocat, generant independentistes a dojo i una gran desafecció cap a l'Estat.

Per tal d'apaivagar aquests falsos missatges que des de les espanyes segueixen llançant, Artur Mas és avui a Brussel·les per entrevistar-se amb diversos dirigents de la UE com el vicepresident Olli Rehn, comissari responsable d’Afers Econòmics i Monetaris; el vicepresident Maros Sefcovic, comissari responsable de Relacions Interinstitucionals i Administració, i el comissari d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Lázsló Andor. Aquesta visita, a la qual òbviament el govern espanyol li resta importància, continua amb el full de ruta que el govern català fa temps que intenta impulsar a nivell internacional, deixant clara la nostra vocació europeista i evidenciant que no som pas aquells que volem posar barreres.

Parlant de barreres lingüístiques, gran manifestació aquesta diumenge passat a les Illes Balears on més de 100.000 ànimes verdes cridaven a l'uníson contra el decret del tractament integrat de llengües (TIL) que el govern del PP ha imposat a través de la seva majoria absoluta en aquell territori. Evidentment, els organitzadors han considerat un èxit la participació, ja que segons els experts, aquesta hauria estat la manifetació més massiva a les Balears. Un fet aquest, qüestionat del del PP que enlloc de capicular i negociar amb la comunitat educativa, no baixa del ruc i a més culpabilitza Catalunya d'instigar als participants.

Aquesta insensibilitat PoPular no radica únicament a ses illes sinó que a la meseta en són autèntics experts. Si la setmana passada el Parlament de Catalunya aprovava una proposició per demanar formalment l'autorització de consulta al Congrés de Diputats, ahir mateix el el portaveu d'economia del PP, Vicente Martínez-Pujalte afirmava que no els tremolarà el pols per tombar aquesta proposta, tal com van fer en el seu dia amb el Pla Ibarretxe, i bona part de l'estatut afegeixo jo.

Finalitzem La Mossegada d'aquest dilluns amb les perles del dia. La primera ens parla d'un altre invent de la botància anomenat TomTao. Segons explica el Huffington Post, la ciència ha donat un pas més i ha aconseguit generar un híbrid entre patatera i tomaquera. El resultat d'aquesta combinació genètica produïda per l'empresa anglesa Thompson & Morgan, ha fet que una mateixa planta produeixi tomàquets i patates. Vist com corre la ciència i essent Catalunya puntal en investigació, no m'estranyaria que algun acabem produint la varietat del tomàquet i el pa, per allò tan nostrat de la gastronomia.

La segona perla ens arriba de terres més llunyanes. El Periódico publica que el xeic saudita Saleh al-Lohaidan, conseller judicial del Ministeri de Justícia de l'Aràbia Saudita, li ha tocat massa el sol i s'ha llevat amb una revelació que ens ha deixat tocats. Segons el religiós, resulta que conduir pot perjudicar els ovaris de les dones, un fet que pot provocar malformacions ens els fetus. Llàstima que en un país tant ric, les dones continuen submeses simplement pels sants cu....ns d'una casta masclista i retrògrada, que ni tan sols les permet votar ni vestir com volen.

Acabem amb el Nació Digital, el qual es fa ressò d'una representació teatral amateur que ha aconseguit traspassar fronteres. Si ja prou complicades són les relacions hispano-britàniques, aquest darrers dies la globalització de la xarxes socials ha permès que la premsa d'aquell país coneixés l'existencia d'una obra de teatre interpretada per nens de Valsalada (Osca). En aquest vídeo, els menors reconquereixen Gibraltar i es dediquen a afusellar els anglesos, mentre els espectador aplaudeixen i riuen les "gracietes" dels seus fills. Com sempre, n'hi ha que han nascut amb el do de l'opurtunitat i la diplomàcia, segur que amb els anys arriben a ministres.