Quina barra l'Ibarra!

 
Bon dia i bon divendres internautes. Ara feia temps que no el sentíem, si més no uns mesos. L'expresident de la Junta de Extremadura deuria tenir molta bilis acumulada, però no va poder-se'n estar i va tornar a despotricar del procés català i del president Artur Mas. Aprofitant les càmeres d'Antena 3, Rodríguez Ibarra va llançar els seus clàssics estirabots, entre els que destaquen que des de Catalunya s'està fent un atac al sistema i s'està gestant el moviment sobiranista com un cop d'estat intern. Lluny de callar, Ibarra seguir amb els seus afalacs vers Artur Mas, comparant-lo aquesta vegada amb tres exemples de democràcia: Tejero, Hitler i Mussolini.

I com ja és habitual, que no normal, cap dirigent del PSOE el desautoritzà i el PSC va restar-li importància a les declaracions del que ara és membre del Consejo de Estado. El que sí guanya importància és l'informe que la UDEF ha entregat al jutge Ruz, en el que es demostra la connexió entre el cas Gürtel i la comptabilitat B del PP, més conegut com cas Bárcenas. Òbviament, aquest nou gir en la investigació torna a deixar en evidència al Partit Popular, que lluny de donar explicacions clares i arguments sòl·lids, donen la callada per resposta, estratègia aquesta impulsada pel mateix Mariano Rajoy que actua com si sentís ploure.

Mentrestant, es curiós i significatiu que es parla més de Bárcenas que de totes les empreses constructores que van estar finançant la caixa del PP. Potser que hi ha gran interessos que pretenen tapar aquesta compra de voluntats i així fer que els arbres no ens deixin veure el bosc.

I la ciutat bressol del basquetbol, més coneguda com Badalona, ha tornat a apareixer als titulars dels diaris. Després de gairebé dos anys, recollint la reflexió d'IC sobre la necessitat de canviar l'alcalde García Albiol, CiU proposa que no siguin els caps de llista sinó un regidor de perfil tècnic el que ocupi el càrrec. Aquesta estratègia no crec que beneficiï gaire la ciutat, donat que convertiria l'actual alcalde en un màrtir, un fet que podria ajudar-lo a aconseguir la majoria absoluta en els propers comicis del 2015.

I acabem partant del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra avui, no perquè no treballin tot l'any sinó perquè es reivindica la necessitat d'implementar la igualtat entre dones i homes, en una societat on malauradament, encara es prima més el sexe masculí i el mal anomenat sexe dèbil, es veu obligat a fer-se valer el doble per culpa de la injusta discriminació masclista. Sigui com sigui, us deixo amb una interessant reflexió de l'escriptora Ángeles Perillán: 'Ser mujer en el primer mundo es difícil pero serlo en el resto del mundo es heroico'.