Duran no se'n pot estar


 


Bon dia i bon divendres internautes. La filosofia oriental és rica en proverbis i especialment la hindú, que avui ens en brinda aplicable al protagonista de La Mossegada: 'Quan parlis, procura que les teves paraules siguin millors que el silencio'. Com molts ja haureu imaginat estic parlant d'un polític que, probablement, era un gran seguidor d'un programa de TV3 que presentava Roger de Gràcia.

En aquest concurs es jugava amb la llengua i la cultura catalana amb una finalitat amena, lúdica i divertida, i tenia per títol El Bocamoll. Com ja haureu endevinat, l'estrella de l'editorial torna a ser Josep Antoni Duran i Lleida, el qual va manifetar en un acte de Nueva Economía Fórum que té 'la impressió que ERC s'anirà distanciant de CiU'. Lluny de quedar-se aquí, el líder d'Unió seguí sembrant malestar amb els republicans i afirmà  que 'la consulta podria posposar-se' i 'fer-se sota la legislació espanyola'.

Evidentment, aquestes paraules de Duran forem molt ben acollides pel ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, i per Miquel Roca que també assistiren a l'acte celebrat a la capital d'Espanya. Des de les files d'Oriol Junqueras ja han mostrat el seu desconcert pel canvi de discurs que tenen alguns membres de la federació nacionalista i han preguntat si s'ha decidit modificar el full de ruta pactat ara fa un mesos al Palau de la Generalitat.

Al marge d'aquestes consideración, Madrid acollia una nova reunió del Consejo de Política Fiscal y Financiera, amb l'assistència del ministre d'Hisenda i els consellers d'economia autonòmics. Totes les mirades se centraren en bona part en Andreu Mas-Colell que sortí força satisfet de la trobada, a diferència d'algunes comunitats del PP, i destacà la bona predisposició del govern central en rebaixar l'objectiu de dèficit per a les comunitats, sempre i quan ho autoritzi Brussel·les.

En l'àmbit internacional, Escòcia continua fent els deures i ja té data per realitzar el referèndum per la independència. El 18 de setembre del 2014 els esocesos i només ells, seran preguntats sobre si 'Escòcia hauria de ser un país independent'. Sense marejar la perdiu ni fer volar coloms s'ha consensuat la pregunta que tindran la sort de respondre en un o altre sentit, cosa que de moment aquí queda força llunyana, donada la concepció que alguns encara tenen de la democràcia, posant les lleis per davant de les llibertats.

I l'última reflexió ens la porta el poeta bengalí Rabindranath Tagore, el qual va escriure en una ocasió 'Si plores per haver perdut el sol, les llàgrimes no et deixaran veure las estrelles'. Així que potser ja comença a ser hora que sigui CDC la que es distanciï d'una vegada d'UDC i no perdi la visió de l'estelada.