El moment

Bon dia i bon dimecres internautes. S'ha acabat el compte enrere i s'endega el procés cap al dret a decidir, agafant forma amb la votació que avui es farà de la Declaració de Sobirania. El Parlament de Catalunya viurà doncs una votació històrica que, malgrat s'espera sigui aprovada, podem tenir alguna sorpresa d'última hora.

Sorpresa que no només pot tenir com a protagonista el PSC sinó també un dels socis de la coalició de govern. En el primer cas, la incògnita es planteja sobre si finalment s'abstindran, votaran en contra o alguns diputats del sector catalanista trencaran la disciplina de vot. El més lògic és pensar en l'abstenció perquè els socialistes catalans, prou castigats ja a les urnes, no els interessa mostrar públicament la fractura existent entre la direcció, propera al PSOE, i l'ala catalanista.

I l'altre misteri que també es desvetllarà és si els diputats d'Unió votaran conjuntament amb Convergència vist la crònica dels darrers esdeveniments en que les diferències entre ambdues formacions s'han vist, no agreujades però sí que s'han mostrat públicament amb declaracions i contradeclaracions d'uns i altres. 

És evident que aquestes discrepàncies sempre han existit, però que reneixin en un moment trascendental pel nostre país com aquest és fer un flac favor a tot el procés, ja que dóna munició a aquells que sempre han vist una amenaça les aspiracions legitimes de Catalunya. Sembla que alguns no els cap al cap que la roba bruta sempre es renta a casa, deu ser que s'han quedat sense sabó i han hagut de rentar-la als mitjans de comunicació.