El Dret a Decidir del PSC

Bon dia i bon dilluns internautes. Encara cueja la revolta socialista dels diputats catalanistes i avui la direcció del partit decidirà les mesures a prendre per haver trencat la disciplina de vot en la Declaració de Sobirania aprovada la setmana passada a la cambra catalana. Segons apunten algunes fonts internes sembla que la direcció de Navarro vol sancionar i alliçonar als dissidents. En un brillant artícle de Jordi Barbeta aquest cap de setmana a La Vanguardia, el periodista fa una radiografia de la crisi interna que està patint el PSC.

En aquest sentit, també s'hi ha pronunciat l'exportaveu del PSC, Miquel Iceta, que sense estripar-se les vestidures no ha defensat el dret a la discrepància dels seus companys, sinó tot el contrari, acusant-los de no respectar el dret a decidir del PSC al votar en contra de la Declaració de Sobirania. Per tant de mica en mica, cadascú va prenent posicions i és evident que aquells que acusen els socialistes catalans de viure en una crisi d'identitat estan equivocats, perquè la direcció ja ha exerceit el seu particular Dret i s'ha decidit pel PSOE.

En un altre àmbit, nou cop a les aspiracions catalanes per part del govern central. L'executiu de Rajoy, malgrat sembla que faci l'orni, s'ha pres molt seriosament el procès que viu Catalunya i no vol deixar res per lligar. A la política de recentralització que està duent a terme els darrers mesos, s'hi suma ara una nova llei, segons avança el diari El País. Aquesta llei d'acció exterior limitaria els viatges i activitats de les autonomies en l'àrea internacional, per tal que aquestes no surtin ni un mil·límetre de la línia nacional que marca l'Administració central. D'aquesta manera, les restriccions serien totals si alguna autonomia no complís amb el dèficit i es vetaria qualsevol iniciativa a l'exterior. Per tant, l'ofensiva contra la trascedència mediàtica i la projecció del conflicte català a nivell internacional comença a agafar forma.

I un nou escàndol podria esquitxar un altre dirigent de Convergència a tenor de les informacions que arriben, després del desmantallament d'una trama de blanqueig de diners de la mafia russa a Lloret. Malgrat que l'exalcalde de la població i actual diputat de CiU, ja fou investigat per la justícia i exculpat, ara tornen a saltar les alarmes després que membres penedits de la trama l'hagin vinculat a l'organització. Esperem que el cas s'aclareixi ràpidament i no torni a donar munició als que es dediquen a criminalitzar, sovint amb informacions falses, aquells que són partidaris d'un estat propi. Cal, doncs, actuar per netejar el bon nom dels polítics honestos, perquè com diuen els gallecs 'las meigas, haberlas haylas', el problema és que cada vegada són més difícils de trobar.