No pesen els anys, pesa el cas Noos

 
Bon dia i bon dimarts internautes. Els afers judicials sobre corrupció no deixen de marcar, dissortadament, l'actualitat informativa. La Casa Reial torna a la palestra després que el jutge José Castro, hagi imputat Carlos García Revenga, Tresorer de l'Institut Nóos i curiosament secretari de les Infantes Elena i Cristina. Un nou cap a la imatge de la monarquia que ve a partir dels nous correus facilitats per l'exsoci d'Urdangarín, Diego Torres, en les que es demostren la implicació de García Revenga amb els negocis del gendre del rei, que fent gala del seu humor signa els correus com El duque em... Palma... do

Però, aquest vincle amb el fins avui secretari i assessor personal de les Infantes no és casual, ja que la familiaritat fa que es tutegin i que Elena i Cristina de Borbón siguin padrines de les filles del nou imputat. Probablement, aquest any les filloles no tindran mona de pasqua de les padrines règies. I per casualitats de la vida, la notícia coincideix amb l'aniversari de l'hereu de la Corona, el Príncep Felip, que possiblement a l'hora de bufar les espelmes desitjarà que més d'un o d'una desaparegui.

En l'àmbit internacional ens hem de fer ressó del reportatge elaborat per la prestigiosa agència d'informació REUTERS, la qual destaca el pacifisme de l'independentisme català i escocès a diferència de la violència viscuda a Irlanda del Nord i Euskadi. La informació ressalta el seguiment que estan fent del procés els EUA, Xina i Rússia, donat els canvis geopolítics que pot comportar un canvi de fronteres al vell contintent. Reuters acaba el reportatge assenyalant el contrast d'actitud entre el govern de David Cameron al Regne Unit i Mariano Rajoy a Espanya vers la consulta sobre la independència.

Seguint en aquest àmbit, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va afirmar que la Generalitat no té cap intenció de limitar la seva presència internacional, sinó que pensen intensificar-la, malgrat la llei que sobre política exterior està preparant el govern de Rajoy per acotar i controlar millor l'autonomia catalana, que segons Madrid malbarata diners en la projecció catalana. Tesi que no es sosté, si tenim en compte que el govern central ha destinat 165.000 € en instal·lar un ascensor al seu ambaixador a les Nacions Unides o que s'hagi aprovat una partida de 333.000 € en coberteria i estovalles per les legacions diplomàtiques espanyoles.

I una perla per acabar, si la setmana passada durant el debat sobre la Declaració de Sobirania, tant el PP com C's donaven la benvinguda a la formació de Pere Navarro, ara també s'hi ha sumat un dels partits més demòcrates i conciliadors, Plataforma x Catalunya de Josep Anglada. Ja ho diu el refranyer: 'Dime con quien andas y te diré quien eres'.